El que són les coses. Si Higuaín fa 4 gols en la victòria in extremis del Reial Madrid enfront del Màlga (4-3), Eto'o no triga ni dues hores a respondre amb la mateixa moneda. El camerunès, un golejador de sang calenta, està en estat de gràcia. Com a mostra només cal veure el partit d'ahir, en què el "9" blaugrana va perforar la porteria de Sergio Asenjo en quatre ocasions. El "pitxitxi" de la Lliga, en permís del que faci avui Villa, va aconseguir el seu primer pòquer des que és a Barcelona, un fet poc habitual Camp Nou.

El davanter africà només va necessitar 45 minuts per demostrar que la seva pólvora continua a punt. Uns cops les bones passades de Messi i d'altres, el seu instint "matador", van ser les millors armes d'un Eto'o que signa els millors números amb la samarreta blaugrana. Ara fa dues jornades ja va signar un hat trick, en la victòria del Barça sobre l'Almeria (5-0). I ahir, amb el permís d'Higuaín, es va permetre el luxe de marcar-ne fins a quatre.

Patrick Kluivert va ser l'últim jugador barcelonista que va aconseguir la mateixa xifra. Va ser a Tenerife, lluny del Camp Nou, on l'holandès va signar un pòquer de gols en només mitja hora. El Barça, entrenat llavors per Carles Rexach, va golejar sense gaires problemes als canaris a l'Heliodoro Rodríguez López (0-6).

La fita d'Eto'o, a més, guanya protagonisme per compartir la nit golejador amb un jugador del Reial Madrid. La notícia, per estranya i rocambolesca que sembli, es va repetir a la temporada 1991-1992. Llavors, Hristo Stòixkov va anotar 4 gols contra l'Albacete al Camp Nou (7-1) mentre que un defensa blanc, Fernando Hierro, va emular el davanter búlgar contra l'Espanyol (7-0) al Bernabéu.