L'argentí Gonzalo Higuaín, autor de quatre gols, va liderar, davant el Màlaga, la remuntada del Reial Madrid, que va jugar tota la segona part amb un home menys després de l'expulsió de Sergio Ramos i que es va anotar els tres punts gràcies a un atac ple d'orgull que el manté en llocs de Lliga de Campions.

En un partit més que entretingut, Antonio Tapia va calcar en la seva visita al Bernabéu l'onze que va rebre fa una setmana el Barcelona (1-4), mentre que Schuster, que afrontava el xoc amb les baixes de Robben, Pepe i Van Nistelrooy, va optar per alterar el seu sistema habitual.

Després de contribuir a la rehabilitació d'un espès Juventus -amb doble derrota en Champions, primer a Torí (2-1) i després a Madrid (0-2)- i després d'un empat a Almeria (1-1) que els va semblar poc a alguns, el Madrid havia d'evitar una nova ensopegada, amb la finalitat de mantenir bloquejat el seu dispositiu d'alarma. Que, no obstant això, es va activar aviat, en el sisè minut, quan el portuguès Eliseu va deixar en evidència, en gran jugada per la dreta, la defensa madridista, concretament a a Marcelo i a Heinze, abans d'introduir a la porteria d'Iker una pilota que, prèviament, va sortir rebotada del pal esquerre.

La situació es va corregir poc després. Higuaín va anivellar el marcador en aprofitar el rebuig d'Arnau.

Passat el primer quart d'hora, Duda va donar una pilota d'or -a la qual no va arribar Heinze- al francès Baha, que va avançar de nou el conjunt andalús, per alegria del seu president, Fernando Sanz, que va ser jugador del club que va presidir el seu pare, Lorenzo.

Els locals van recobrar la respiració a vuit del descans, gràcies a una doble acció d'Higuaín que, primer, va picar una pilota que va tocar amb la mà el brasiler Weligton; i, després, va transformar el penal que va assenyalar Iturralde González.

El col·legiat va ser el ?pro?tagonista del tram final del primer acte: va desenfundar tres ?vegades la cartera de les targetes i va ?provocar les ires del públic local en mostrar la vermella directa al no menys controvertit Ramos, que havia trepitjat, no obstant això, el pit d'Eliseu, caigut sobre la gespa.

Ja a la segona part Duda va ?provocar un penal que va transformar de potent xut Apoño. Al Madrid només li quedava apel·lar a l'orgull. Així ho va entendre Higuaín. De fort tret, en el 70; i després d'aprofitar el rebuig d'Arnau a un penal que va provocar i va llançar, en el 77, el "Pipita" es va treure de la màniga un pòquer, va salvar al seu equip i va sortir del Santiago Bernabéu per la porta gran. El Madrid, tot i patir, torna a respirar.