"Sortirem dijous cap a l'Argentina amb un equip molt il·lusionat i amb ganes. No podem comptar amb Nadal i ja no hauríem de parlar més d'ell, sinó pensar a representar a Espanya tan bé com es pugui", ha indicat Sánchez-Vicario després d'anunciar l'equip.

El conjunt espanyol jugarà la seva sisena final de la Copa Davis a la recerca de la seva tercera Enciamera, després de les que va aconseguir a Barcelona (2000) i Sevilla (2004).

El tennista català Marcel Granollers, número 56 del món i guanyador aquest any a Houston, a més de ser quartfinalista a Acapulco, Varsòvia i Amersfoot, substitueix al lesionat Rafael Nadal a l'equip espanyol. "Si Rafa estigués disponible, Granollers vindria de suplent", ha confirmat Sánchez-Vicario.

La resta de l'equip el formaran David Ferrer (número 12 en la classificació mundial de l'ATP), Fernando Verdasco (16) i Feliciano López (31). El lloc de suplent l'ocuparà el castellonenc Santi Ventura, 122è del món.

Ferrer, l'espanyol millor classificat a la final, arribarà a Mar del Plata després de guanyar el torneig de València i de ser finalista al Godó, a més d'arribar als quarts de final a Roland Garros i a l'Open d'Austràlia.

Verdasco, de la seva banda, ha guanyat a Umag i va ser finalista a Nottingham i va ser quartfinalista al Masters Series de Hamburgo, mentre que Feliciano López va arribar a la final a Dubai, les semifinals a Viena i Basilea i els quarts de final a Wimbledon i al Masters Series de Madrid.

"El joc de Feliciano es pot adaptar perfectament a la superfície de la final, de la mateixa manera que David i Fernando", ha comentat el capità.

Sánchez-Vicario ha destacat a més que Granollers, la gran sorpresa de l'equip és un jugador amb "enorme potencial" i amb un gran "valor de futur", a més d'estar capacitat per jugar "tant dobles com individuals".

El capità espanyol ha assegurat que el nivell de Granollers és "molt bo" i ha recordat que Feliciano López i Fernando Verdasco, teòrica parella de dobles, "han estat amb mi a totes les eliminatòries de Davis i ho tornaran a donar tot per l'equip".

"Els trens passen alguna vegada, veurem si ells poden pujar i ens fan gaudir més del que esperem", ha afegit Sánchez-Vicario, que ha revelat el seu equip al Reial Club de Tennis Barcelona acompanyat del president de la Federació, Pedro Muñoz.

Sánchez-Vicario ha comentat també que després de conèixer la lesió de Nadal no va temptejar altres possibilitats, com la de Tommy Robredo o Nicolás Almagro, per no trastocar el seu calendari de competició després d'un any molt carregat.

"No existia un pla B perquè en aquest cas, a aquests jugadors els estaria fent una feina més que una altra cosa", ha indicat.