FC Barcelona

El Barça coneix les ofertes de Xavi però espera tancar una millora aviat

13.11.2008 | 20:27

El FC Barcelona té constància que Xavi Hernández, un dels seus jugadors més en forma i millor futbolista de la passada Eurocopa, disposa d'ofertes que li permetrien abandonar l'entitat, encara que el club també compta amb una bona disposició per a millorar-li el contracte i retenir-lo.

Segons que ha pogut saber EFE, l'acord entre les dues parts està pròxim a tancar-se, ja que l'entitat desitja continuar amb els serveis del seu jugador, amb contracte fins a 2010, i les propostes a la taula de negociació cada vegada són més pròximes.

El Barcelona no se sent intimidat per les ofertes que té constància que li han arribat al jugador, perquè és conscient que ha de millorar el contracte del seu futbolista i, a més, compta amb l'interès de Xavi d'allargar la seva estada en el club, on porta deu anys en el primer equip.

Durant el descans del partit coper contra el Benidorm (1-0), el secretari tècnic barcelonista, Aitor 'Txiki' Begiristain, es va mostrar prudent a l'hora de tractar la situació del migcampista, però va subratllar: "Espero que es desbloquegi aviat la negociació".

Un altre assumpte que té l'executiu barcelonista per solucionar-lo aviat és la renovació del jove Sergio Busquets, amb el representant del qual, Josep Maria Orobitg, el Barcelona no es va entendre fa unes quantes setmanes, però que en l'actualitat tot apunta a que el migcampista disposarà d'un contracte professional.

De fet, les dues parts s'han tornat a reunir avui, la tercera trobada que s'ha produït des de l'inici de la temporada, que va ser quan Sergio Busquets va fer el salt al primer equip.

Busquets ha arribat a disputar-li la titularitat a l'africà Touré Yaya, futbolista que partia amb totes les opcions per assentar-se al centre del camp, però que ha vist com un emergent Busquets l'ha arribat a eclipsar.

Inicialment, el representant del jugador va presentar una proposta de renovació (Busquets conclou el seu contracte el 30 de juny del 2009) que no va ser acceptada pel Barcelona, encara que ara les parts semblen molt més pròximes, especialment en les quantitats a percebre pel migcampista.

Menys claredat hi ha amb el porter Víctor Valdés, qui pretén una renovació astronòmica i el club ha bloquejat la negociació perquè no accepta les pretensions del porter. Valdés té contracte fins al 2010, però tot i ser titular indiscutible en el Barcelona, no gaudeix de la internacionalitat amb Espanya.

Malgrat això, Valdés considera que la primera qüestió, a més de la seva trajectòria en el Barcelona, el fan mereixedor d'una fitxa a l'altura de les més altes en el concert mundial de porters com, per exemple, la d'Iker Casillas (Reial Madrid).

Aquestes són les qüestions peremptòries que té el Barcelona, ja que malgrat que molts dels seus futbolistes conclouen contracte el 2010, el conjunt català en aquests moments ha declinat promoure contractes molt llargs.

Els barcelonistes que finalitzen la seva relació amb el Barcelona el 2010 són els següents: Valdés, Márquez, Puyol, Xavi, Gudjohnsen, Eto'o i Pinto.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Buscador de deportes

Enllaços recomanats: Premis cinema