El Barça visita aquesta nit el Nuevo Colombino de Huelva (21.00, Canal +), però la impressionant ratxa de resultats que acumula a la Lliga (de golejada en golejada) no va evitar ahir que el tècnic Pep Guardiola advertís que l'equip no es pot refiar. El Recreativo buscarà la proesa de puntuar davant del líder, una missió complicada veient la trajectòria de tots dos equips. Guardiola considera que el seu equip ha de mantenir la tensió. "Cal estar atents, pel rival i perquè hem aconseguit vuit victòries seguides. A vegades em canso d'aquest discurs. Està bé el que hem fet, però ens costa atacar en uns partits més que en altres, i no hem fet encara res. Ens queda molt per fer i hem de tornar a demostrar-ho diumenge, perquè vam veure contra el Benidorm com ens costa a vegades", va dir.

Sobre el Recreativo, el tècnic del Barça va dir que des de l'arribada de Lucas Alcaraz és un equip que encaixa molt pocs gols. "Van cedir un empat contra el València, una mínima derrota contra el Sevilla. Estan molt ben organitzats, amb dues línies de quatre i davant Camuñas, Javi Guerrero i Sisi tenen molt de talent", va considerar.

Guardiola està satisfet amb el rendiment dels seus, però veu coses que no li agraden. Després de la negativa experiència de l'equip en les dues últimes temporades, en les quals va viure instal·lat en "l'autocomplaença", l'entrenador del Barça ha decidit posar fi per la via ràpida a qualsevol indici de relaxació. Per això, el tècnic només va esperar dos minuts de retard abans del penúltim entrenament amb el Recreativo per imposar una multa col·lectiva al seu equip, uns 10.000 euros que engrandiran les arques d'alguna ONG i serviran perquè els seus futbolistes mantinguin els peus a terra.

A Huelva, el tècnic del Barça podria plantejar-se alinear novament Puyol com a lateral esquerre, ja que Abidal continua lesionat. Sylvinho és l'altra opció per a aquesta demarcació. A la resta de la defensa, si el capità juga per l'esquerra, la parella de centrals estaria formada per Piqué i Márquez, però si juga Sylvinho, segurament Piqué és el que començaria el partit a la banqueta. Dani Alves és fix com a lateral dret. A la línia central, amb Xavi en totes les quinieles com a titular; Touré i Sergio Busquets es disputen el lloc de migcampista defensiu; i Gudjohnsen i Keita el d'acompanyant de Xavi per darrere de la davantera. Davant, Messi i Eto'o també són indiscutibles. L'únic dubte resideix en si Guardiola decideix seguir donant minuts a Thierry Henry, que no va jugar el partit contra el Benidorm, o alinea Hleb.