El FC Barcelona va accentuar la seva condició de líder de la Lliga espanyola després de sumar, al Nuevo Colombino de Huelva, davant el Recreativo, la novena victòria consecutiva, engrandida pels reversos encaixats pel seus adversaris directes en la cursa pel títol.

Impulsat pel futbol ofensiu del qual ha presumit des de l'obertura del curs futbolístic, el conjunt de Pep Guardiola va treure endavant el compromís amb força autoritat gràcies als gols de l'argentí Leo Messi i del malí Seydou Keita. Gols que nodreixen la collita barcelonista: 36 a favor i 8 en contra en els onze partits fins ara jugats.

La pressió que va exercir el conjunt blaugrana des del principi va sotmetre al quadre local, encaixonat en la seva àrea i pendent, només, d'una esporàdica ocasió de sortir al contraatac. A penes va comptar amb opcions. I va centrar els seus esforços a evitar la sangria de gols amb la qual el Barcelona sol propinar als seus adversaris.

Al contrari de l'habitual, el quadre de Guardiola va trigar més de 50 minuts a trencar la barrera local. Sol sentenciar els xocs en els primers minuts l'equip català, que en aquesta ocasió va arribar al descans sense haver aconseguit batre a Asier Riesgo. No obstant això, va gaudir de nombroses ocasions per obtenir un premi més gran.

Les intervencions del porter van salvar al Recreativo. Especialment inspirat davant les accions de l'argentí Leo Messi, als vint minuts, i un tret sec, sis després, del camerunès Samuel Etoo. Exemples que van marcar el trajecte de la primera meitat, sense gols al descans.

L'encontre va adoptar el guió esperat a la tornada de vestidors. Una jugada assajada, en una falta executada per Xavi Hernández, va posar el partit de cara per al Barcelona. L'acció la va aprofitar Messi, que, dins de l'àrea, va encaixar la pilota dins de la meta de Riesgo.

Va tirar de punt d'honor el quadre local en un vull i no puc, minvat pel desgast físic que va executar a la primera meitat, on va esgotar les seves energies per frenar al Barcelona. Va buscar, no obstant això, l'empat. Va poder arribar, en accions d'Akalé, que va haver de desviar el mexicà Rafa Márquez, o de Camuñas, que va rematar de cap al pal dret de Víctor Valdés.

Però els pals van ser també aliats del quadre de Huelva. Van evitar un càstig més gran per als andalusos, en rematades del francès Thierry Henry, per dues vegades, i de Bojan, en el temps de descompte.

En plena allau de joc blaugrana, el conjunt dirigit per Pep Guardiola va ampliar la seva renda a falta de cinc minuts per a la conclusió del partit. Una rematada defectuosa del camerunès Eto'o va acabar per ser un bon centre per a Seydou Keita, que, a porta buida, va batre Riesgo i, de passada, va certificar la novena victòria del Barça a la Lliga en un clar discurs d'intencions de cara al títol final.

Cinc anys després de debutar amb la samarreta blaugrana en un partit amistós contra l'Oporto, Leo Messi ho va celebrar de la millor manera possible. A part de la victòria a Huelva, l'argentí va ser l'autor d'un dels gols del FC Barcelona.

Acostumats a les àmplies golejades del Barça, el marcador d'ahir va quedar "curt". I no va ser per ocasions. Els blaugranes van arribar amb força perill a la porteria de Riesgo i, fins i tot, van estavellar tres pilotes al pal.

Seydou Keita va arrodonir la victòria del Barcelona a Huelva a cinc minuts del final amb el seu primer gol com a futbolista blaugrana. Una forma immillorable d'estrenar-se com a golejador amb la samarreta del Barça.