Ahir al matí, amb un temps assollellat però fred, es va celebrar la clàssica Mitja Marató de Ripoll que enguany arribava a la seva 30a edició i en la que el més ràpid va ser l'andorrà Marcos Sanza. En total quasi 700 atletes van participar en aquesta prova que els conduïa per carretera -tallada al trànsit- des de Ripoll fins a Sant Joan de les Abadesses i viceversa. En la cursa el millor va ser Marcos Sanza (CA Valls Andorra) amb poc més de 30 segons de marge sobre Jordi Escoriza (Diadora), qui li havia trepitjat els talons bona part de la cursa fins que l'andorrà es va escapar en el tram final. El tercer lloc del podi va ser per a Juan Ramon Muñoz (Atletico Olimeo), a vint segons d'Escoriza. Tot i això, el magrebí Orrous Hammou havia obtingut la segona plaça, però va ser desqualificat per una irregularitat en la llicència federativa. Pel que va a les noies, Encarna Nuñez (CA Vic) va adjudicar-se amb molta autoritat la prova ripollenca i va gaudir d'un ampli marge sobre Sonata Milusauskaite (FC Barcelona), segona classificada, i Alba Xandri (Club Triatló Berga), tercera.

Per altra banda, el passat dissabte i per celebrar el 30 aniversari de la cursa es va fer una cursa entre el monestir de Montserrat i el monestir de Ripol entre l'atleta Alexandra Panayotou i un genet muntant un cavall. L'atleta va comptar amb unes hores d'avantatge respecte a la bèstia i va guanyar la cursa per només 10 minuts.