Malgrat que Josep Guardiola s'obstini a recordar que en el mes de novembre "no donen cap títol" a ningú, el seu equip va donant passos, ha obert bretxa al capdavant de la classificació i ha signat el millor inici de la seva història.

Les nou victòries consecutives aconseguides en els 11 primers partits suposen la millor arrencada de sempre del Barça, un equip que ha batut els seus registres golejadors a aquestes altures i, a més, s'ha convertit en un equip defensiu molt fiable.

A l'entorn barcelonista hi havia la percepció que les bones sensacions que transmetia el seu equip, en forma de magnífic futbol, no tenia reflex en la classificació. Després de l'onzena jornada, alguna cosa ha canviat, perquè el Barça té 3 punts més que el segon i cinc més que un grup notable de tres perseguidors (València, Madrid i Sevilla).

Guardiola, qüestionat quan va arribar a la banqueta del primer equip per la seva inexperiència, ha passat de simple meritori, en un equip de Tercera Divisió, a entrenador de referència, tot això en menys d'un trimestre. Encara que insisteixi que el Barça no ha guanyat res, Guardiola ja té un forat en l'estadística, que és el primer pas abans d'entrar en la història. Són els seus números, en aquests 11 primers partits, els millors de sempre.

Fins ara, la millor arrencada del Barça la va signar l'equip entrenat per César Rodríguez, que en la temporada 1963-64, havia aconseguit 9 victòries i encaixat 2 derrotes en els 11 primers partits. Aquell Barça havia marcat 31 gols i encaixat 13, el d'ara n'ha marcat 36 i cedit 8, amb 27 punts sumats de forma consecutiva, uns números millors en aquest inici als del Barça de Rijkaard, Cruyff, Van Gaal o Venables.

El Barça de Guardiola té un perfil molt diferent de tots aquests altres equips. Ha demostrat ser un equip solidari, equilibrat, amb bon físic i un gran balanç entre l'atac i la defensa. Guardiola ha aconseguit que el plus de les seves estrelles no només es basin en la qualitat, sinó també a la feina.

I entre tots destaca Messi. L'argentí, sense Ronaldinho a la plantilla, ha pres el relleu i és l'estendard de l'equip. Se sent alliberat, important l'argentí, i el Barça s'aprofita d'aquest moment especial de Leo, com també el que mostra partit a partit Samuel Eto'o. El camerunès, posat a la venda a principi de temporada, està a un magnífic nivell. Eto'o, l'Eto'o actual, no té res a veure amb el d'aquell davanter conflictiu d'abans.