Una publicació amb prestigi en aquest esport, Guia Peugeot Golf, situava recentment el PGA Golf Catalunya com el segon millor camp de l'Estat amb un puntuació de divuit sobre vint. Lluny de conformar-se amb aquesta valoració, els responsables del club de Caldes de Malavella volen fer un pas endavant i ahir van anunciar la celebració a les seves instal·lacions del proper Open d'Espanya (del 30 d'abril al 3 maig) i el projecte de construir un tercer camp que s'afegirà als dos actuals. La primera notícia, el retorn del principal torneig que es juga a Espanya al camp on ja es va disputar l'any 2000, demostra la voluntat de convertir el PGA Golf Catalunya en un camp de referència -"volem organtizar tots els grans esdeveniments que puguem", reitera el conseller delegat del club Juan del Río-; mentre que la segona, que ja compta amb el suport de l'ajuntament de Sils (terme municipal on es construirà el tercer camp), convertiria el club en el primer club d'Espanya amb tres camps de golf.

Els plans de futur del PGA Golf Catalunya van ser presentats ahir per Juan del Río i pel vicepresident del Tour Europeu, Ángel Gallardo, que va ser un dels dissenyadors del primer camp de Caldes i que ara també treballa en aquest tercer: "Els premis econòmics són importants per als grans jugadors, però també jugar en un camp de primera qualitat i els professionals del Tour Europeu saben que a Caldes hi ha un gran camp".

L'Open d'Espanya és el principal torneig que es juga a l'Estat, la darrera edició es va celebrar a Sevilla, i en la propera edició a Caldes s'espera la presència "dels millors golfistes europeus". Del Río recordava ahir que el 2000, quan Caldes va acollir per primer cop l'Open d'Espanya, "al voltant de cinquanta-mil espectadors van venir a veure jugadors com Ballesteros, Sergio García o Colin Montgomerie". Una enorme expectació que des del club de Caldes esperen que es torni a repetir aquesta primavera en un torneig on, per poc que pugui, els responsables del PGA Golf Catalunya intentaran donar una wild card al gironí Jordi Garcia Pinto. "L'esport és mediàtic i per fer créixer l'afició seria molt important tenir un primera espasa de casa", apuntava ahir Del Río.