El president del Palamós, David Ferragut, no acostuma a parlar gaire sovint als mitjans de comunicació però quan ho fa ho aprofita per reivindicar i protestar moviments que considera poc transparents. Davant la crisi econòmica, social i esportiva que pateix el Palamós en l'any del seu 110è aniversari, Ferragut va dir que "les relacions amb l'Ajuntament són bones i parlem contínuament", però va lamentar que "el Palamós com a institució més representativa del poble arreu d'Espanya és l'entitat que menys suport rep de l'Ajuntament comparant-lo amb d'altres entitats. Ens diuen que som els protegits però crec que el Palamós no és un més". Ferragut tampoc va deixar escapar l'oportunitat de criticar "coses de les quals t'assabentes i que no són justes. A nivell de Diputació el tracte no és igual cap a tots els clubs de Girona. Ara dónen diners al Girona perquè són a Segona A però en altres èpoques que no hi eren també n'hi han donat més".

L'empresari palamosí va confirmar que afronta l'últim mes i mig de mandat al capdavant del degà. "El mes de juny vaig dir que seria president fins al desembre i no canviaré la meva decisió. Hi ha una junta de 20 persones que poden portar el club fins a final de temporada", va dir Ferragut tot argumentant que "porto quatre anys i mig de president, tinc una empresa i una família que són les meves prioritats".

Una de les lluites perdudes de Ferragut a la presidència del degà ha estat la de recuperar la trempera pel futbol d'un poble que només aplega prop de 200 espectadors al Nou Estadi. Segons Ferragut "la gent de Palamós va abandonar el club quan es va baixar de Segona A. És una pena que la gent pugi al carro quan les coses van bé". L'empresari formatger va afegir que "no pot ser que siguem 200 persones al camp. Ens hem de plantejar on volem tenir el Palamós. Està clar que és impossible que una sola persona porti un club".

Amb un panorama tan negre i un futur gens esperançador, Ferragut no creu que sigui "cap pena ni fracàs jugar a Primera Catalana. Aquí el que passa és que estem molt ben acostumats i ningú valora que siguem a Tercera enfrontant-nos a l'Hospitalet, que té un milió i mig de pressupost i la població més gran de Catalunya".

Amb la incertesa de saber qui serà el seu substitut el 2009, Ferragut va advertir que cal agrair a la gent que aposta pel Palamós vingui d'on vingui i sigui com sigui. "Tothom critica els presidents però ells són qui hi posen els diners i lògicament fan el que volen. Piterman va aguantar el club amb diners de la seva butxaca, a en Kelo Martí també li va costar esforç, a Pere Luque igual, en fi, és una pena que sempre hagi d'haver-hi algú aguantant ell sol el club. Cal la implicació de més gent".

En l'apartat purament esportiu, amb el Palamós a un punt del descens deprés d'haber sumat només un punt dels últims quinze, Ferragut va explicar que "tenim equip per estar més amunt d'on estem, és una qüestió de ratxes i estic seguríssim que l'equip s'en sortirà". El president, que va destacar l'esforç dels jugadors en els partits tot i els problemes que tenen de cobrament, respecte a això va dir que "a dia d'avui estem amb un mes i mig de retard en els pagaments perquè ens han fallat uns ingressos que teníem previstos de cobrar". Ferragut va admetre també que "estem reajustant el pressupost de principis de temporada" i va respondre a la pregunta de si els jugadors poden tenir la tranquil·litat de cobrar fins a final de temporada dient que "cap club pot assegurar que els seus jugadors cobraran tota la temporada".

Cobraran per Jaume Duran

Sobre la marxa de Jaume Duran al Girona, Ferragut va explicar que "hem arribat a un acord i el ?Girona ha de fer un pagament aquest novembre. Hi ha hagut bona predisposició entre tots dos clubs tot i que ens van fer mal agafant-nos el jugador. En principi volíem una solució esportiva en forma de cessions de jugadors però tal com estem 10.000 o 15.000 euros ens solucionarien moltes coses".