Ni Rayo Vallecano, Reial Societat, Saragossa, Hèrcules... Un a un, els grans equips de la Segona Divisió A han anat passant per Montilivi sense obtenir un botí gaire suculent. Només el Salamanca, l'actual líder de la categoria de plata, va ser capaç d'endur-se els tres punts de Girona i, a part, foradar la porteria de Rafa Ponzo, fita inimaginable per qualsevol conjunt que ha trepitjat la gespa de l'estadi gironí. Un camp que, de mica en mica, va guanyant-se el dret de rebre la categoria de "fortí" després que en sis partits disputats, els locals només n'hagin perdut un i hagin rebut dos gols davant la seva afició.

Bona fe d'això en pot donar l'Hèrcules. Els alacantins arribaven a terres catalanes amb l'etiqueta d'equip gran, segons en la classificació sense haver perdut cap partit i amb una porteria pràcticament infranquejable (5 gols rebuts en 11 partits). No obstant, el seu pas per Montilivi va significar embrutar els seus bons números. Els homes de Mandiá, tot i provar-ho de mil i una maneres, van ser incapaços de superar Rafa Ponzo. Al final, 1 a 0 i tres punts que es quedaven a Girona.

Una tònica que, a poc a poc, s'ha anat repetint en aquest primer tram de la temporada. El Girona, dels sis partits que ha disputat a casa des que ha començat la temporada, tres els ha vençut (Alacant, Saragossa i Hèrcules), dos han acabat amb empat al marcador (Rayo Vallecano i Reial Societat) i només un, enfront el Salamanca, va saldar-se amb una derrota per la mínima (0-1).

I el que és més important; en aquests sis enfrontaments, Rafa Ponzo només ha encaixat dos gols. Una xifra molt digna que demostra l'excel·lent treball defensiu que duu a terme el conjunt gironí. Tan sols Isaac, del Salamanca, i David Aganzo, davanter del Rayo Vallecano, poden presumir, de moment, d'haver pogut celebrar un gol a Montilivi. I ho van poder fer després de dos increïbles errades defensives, que van gairebé regalar els gols.