Espanya i Xile s'enfronten aquesta nit (22.00, TVE-1) a l'estadi del Madrigal de Vila-real en un partit amistós amb el qual l'equip espanyol tancarà el millor any de la seva història, després de l'èxit viscut a l'Eurocopa. Xile arriba ple de confiança, encara que amb algunes baixes, després dels seus últims resultats favorables.

Espanya ha viscut l'any 2008 l'èxit de l'Eurocopa conquistada el juny a Àustria i ha mantingut el bloc campió. La base d'aquell equip serà la que s'enfrontarà en aquest amistós davant Xile, un equip reforçat per la victòria aconseguida davant l'Argentina (1-0) en les eliminatòries per al Mundial de Sud-àfrica.

Un total de setze campions de l'Eurocopa estan en la convocatòria de Vicente del Bosque, en la que destaquen les absències dels lesionats Andrés Iniesta i David Silva i a la qual s'han incorporat com a debutants Fernando Llorente (Athletic de Bilbao) i Juan Manuel Mata (València).

El seleccionador Vicente del Bosque va indicar que tots els jugadors convocats estan en condicions de jugar, però que en funció del seu estat de forma adoptarà decisions avui mateix, per la qual cosa no va donar pistes sobre l'alineació. "Hem de protegir els clubs i ser respectuosos amb ells, però també hem de tractar que el partit sigui aprofitable i en funció de tot això compondrem l'alineació", va assenyalar.

El combinat xilè afronta aquest encontre amistós amb la intenció de mantenir el gran nivell de joc que va exhibir en el seu últim compromís oficial davant l'Argentina i aprofitar l'aparador internacional que suposa mesurar-se a la campiona d'Europa.