Gasol, en la seva millor versió de la temporada, va anotar 18 dels primers 22 punts del seu equip, fonamentals perquè els Lakers acabessin el primer quart amb avantatge per 30-29.

Bryant va ser l'escuder aquesta nit, amb 21 punts, sis assistències i cinc rebots. De la seva banda, Rose va registrar 25 punts i nou assistències.

En el duel entre dinasties de l'NBA, els Bulls van sortir bramant, exhibint un joc vertiginós sota la batuta del jove Rose, que va trobar en l'ala-pivot Drew Gooden tot un filó, gràcies tant als seus encerts en llançaments de cinc metres com en les seves penetracions a cistella.

La situació va poder ser diferent si l'escorta Ben Gordon hagués estat més encertat, ja que va concloure aquell període amb 6 punts, en una sèrie d'1/8 en tirs.

El conjunt de Vinny Del Negro va pressionar llavors en defensa, on van sumar enters gràcies a la intimidatòria presència de Tyrus Thomas, però tot va tornar a posar-se de cara per als locals amb el retorn de l'espanyol.

Amb Gasol de nou en pista, els Lakers van començar a obrir bretxa gràcies a un sorollós parcial de 13-0 (del 38-38 es va passar en un tres i no res al 51-38), encara que va ser una extraterrestre jugada de Bryant, culminada pel 16 angelí, la que va provocar l'ovació de l'Staples Center. El marcador reflectia un 57-40 (m.20).

La segona meitat va començar amb un actiu Bryant, que va prendre les regnes del partit. Va assumir la responsabilitat, va donar espectacle i va repartir joc a parts iguals. El que li se li ha d'exigir. Però quan més controlat tenien el duel els de Phil Jackson (73-58), va tornar a aparèixer Rose.

Van obrir una via poc explorada fins a aquell moment i va tornar a arribar un matalàs reconfortant (86-67, m.34), que a la fi va resultar definitiu. Gasol va arribar als 30 punts abans de tancar el quart.

Això no obstant, els Bulls no van llançar la tovallola. Van arribar a posar-se a deu de nou (105-95, m.42), però els de Del Negro no van poder evitar una nova derrota. Encara no saben el que és guanyar a domicili.