Una delegació dels organitzadors del Tour de França serà a Girona dimarts que ve, 25 de novembre, per visitar amb responsables de l'Ajuntament i de la Diputació la ciutat i els indrets per on es pot fer passar el pilot de corredors en l'etapa en direcció a Barcelona que hi sortirà el dijous 9 de juliol. Entre d'altres indrets es visitarà la zona de la Copa (on l'Ajuntament pensa que s'hauria d'instal·lar la sortida), el pavelló de Fontajau i l'Auditori-Palau de Congressos.

De moment l'única cosa que se sap de l'etapa entre Girona i Barcelona és que tindrà 175 quilòmetres de distància i que anirà cap a la capital catalana passant per la Costa Brava. Des de l'Ajuntament pensen que el contacte de la setmana que ve servirà per començar a posar les bases de l'organització i per això en la trobada hi participaran responsables de les tres àrees municipals mobilitzades per l'arribada de la cursa ciclista a Girona: Esports, Via Pública i Promoció de la Ciutat. També hi haurà els representants de la Diputació, l'altre estament que ha col·laborat econòmicament per dur l'esdeveniment a la ciutat. Entre tots dos s'han repartit el pagament d'uns 200.000 euros per assegurar-se la sortida del Tour.

Ajuntament i Diputació proposaran als organitzadors de la cursa que la sortida de l'etapa de Girona pugui ser neutralitzada, amb la qual cosa els corredors podrien fer un circuit pel centre de la ciutat que les administracions entenen necessari per "vendre" turísticament la capital i treure rendiment de la inversió.

L'arribada del Tour a Girona requereix uns 4.000 llits d'hotel i ja s'han donat casos d'establiments de la ciutat que pràcticament tenen ple aquella setmana. També s'haurà de preveure un aparcament per als més de 1.000 vehicles que mobilitza el pilot. A més a més en totes les ciutats on arriba el Tour s'hi instal·la un "hospitality", una mena de fira on els diferents patrocinadors de la prova exposen els seus productes i promocions.