E

l gol de Jordi Cruyff al minut 88 conduïa la final de la Copa de la UEFA de la temporada 2000-01 fins a la pròrroga. Aquell Euroalabès s'havia plantat a la final de la UEFA contra el Liverpool deixant a la cuneta equips com el Kaiserlauten o l'Inter de Milà. En la nit més èpica de la història de l'Alabès, el destí va voler ser cruel i va decidir la final amb un autogol del gironí Delfí Geli. Havien capgirat un 3-1 en contra i forçat la pròrroga jugant amb 9 homes però el títol de vencedors morals no els servia.

De la mà de José Manuel Esnal Mané, l'Alabès havia viscut la'etapa més gloriosa de la seva història amb dues participacions europees, un ascens i una eliminació del Reial Madrid a la Copa del Rei. Dues temporades després l'Alabès i després que Javi Moreno i Contra fossin traspassats al Milan i de veure passar jugadors del nivell de Julio Salinas, Meho Kodro, Adrian Ilie o Abelardo, l'Alabès va caure a la Segona Divisió A (02-03). El gironí Nan Ribera també havia defensat la samarreta blanc-i-blava la temporada 99-00.

L'arribada de Dimitri Pitterman va generar tot tipus de controvèrsies i mai no va ser acceptat per l'afició. L'expresident del Palamós però, va aconseguir tornar l'equip a Primera Divisió. Aquell mateix any (05-06) es perdria la categoria. El polifacètic empresari nord-americà va comptar sempre amb el defensa garrotxí David Coromina, a qui havia conegut en la seva etapa a Palamós i també s'havia endut a Santander.

A partir d'aleshores, l'Alabès ha caminat amb més pena que glòria per la Segona A. Els problemes econòmics l'han ofegat fins al punt d'arribar al concurs de creditors. Així, el Girona visitarà un club que va tocar el cel a principis dels 2000 però que viu amb el neguit dels deutes i amb els dubtes de saber si l'equip podrà mantenir la categoria.