La selecció espanyola, que s'estrena en la Copa Confederacions, va ser la gran afavorida del sorteig després d'agrupar-se en la secció A amb els tres combinats més assequibles, mentre que Brasil haurà de jugar contra la campiona mundial, Itàlia. El sorteig es va celebrar ahir al palau de Congressos Sandton, de Johannesburg, i va estar presidit per Jérôem Valcke, secretari general de la FIFA.

D'acord amb l'actual classificació de la FIFA, no es pot negar la sort dels espanyols, número 1 del rànquing: Sud-àfrica (n.80), la campiona asiàtica Iraq (n.75) i la campiona oceànica Nova Zelanda (n.60). Les tres són, de les vuit presents en la competició, les que pitjor classificació mundial tenen i gairebé no compten amb historial internacional. Tres rivals, doncs, que en teoria no haurien de ser gaire durs pels homes de Vicente del Bosque. A més, Espanya debutarà en la competició davant la desconeguda Nova Zelanda, per prosseguir amb l'Iraq i tancar amb Sud-àfrica.

El Grup B és, per descomptat, tot el contrari. Brasil (n.5), vigent campiona de la Copa Confederacions i actual campiona de la Copa Amèrica, ho té força més complicat ja que es trobarà amb la vigent campiona mundial, Itàlia (n.3), els Estats Units (n.24), últim vencedor de la Copa d'Or Concacaf i la campiona d'Àfrica, Egipte (n.21).