El Reial Madrid va obtenir davant el Recreatiuvo de Huelva una victòria plena de mediocritat, sense futbol, agafant-se a u gol de Wesley Sneijder per posar fi a la crisi de resultats però incrementar els dubtes per la falta d'un patró de joc. El futbol és un estat d'ànim i el Reial Madrid està a la vora de la depressió. Necessitava un triomf per no agreujar una crisi que traspassa els resultats per apuntar directament al joc. Per a Bernd Schuster el sistema està per damunt dels jugadors. Sense extrems, amb l'excepció de Royston Drenthe que està per definir, segueix apostant per un 4-3-3 que continua recollint dubtes.

Un bon partits esborra de la retina de l'aficionat disgustos recents. Juventus, Real Unión i Real Valladolid han mostrat al Reial Madrid el camí que no ha de seguir. L'avisen del que li pot arribar en un desembre en el qual es trobarà amb els grans. El Recreativode Huelva, amb ja onze partits seguits sense guanyar, es perfilava com el rival propici. Però va el Reial Madrid va moure's perdut pel camp. El seu joc es redueix a la grapa, a la imaginació de Guti o la inspiració en la rematada d'Higuaín. Pla d'idees, es perd entre carreres amb poc sentit de Drenthe, a qui el Bernabéu xiula la seva falta de qualitat però ovaciona el seu desgast en la pressió. La seva imatge s'estén a l'equip. Escàs de qualitat, juga a impulsos.

L'estrella de Guti brilla aquesta temporada amb menys força. Tot i així li serveix per plantar-se al mig, repartir amb criteri i trasbalsar-se davant la poca qualitat d'alguns dels seus companys que no saben veure la seva imaginació en la passada. S'hi va associar la mobilitat de Sneijder, per assistir Higuaín, ahir negat. Va perdonar dos gols clars (minuts 12 i 53). També ho va fer Sneijder, amb un cop de cap amb tota la porteria per a ell que va llançar per damunt del travesser (min.11), però va aliar-se amb la sort en el primer gol del partit. Als 35 minuts el seu desvergonyiment en el xut li va fer provar sort. El seu potent xut va rebotar en la defensa rival i va dibuixar una paràbola inabastable per a Riesgo.

Instal·lat el silenci a les grades del Bernabéu, el gol va evitar una xiulada al descans. Va poder empatar Akelé, però el seu tret va fregar el pal esquerre de la porteria de Casillas. Ni els minuts de festa per corregir errors van canviar la imatge en la represa d'un Madrid a la deriva. Sense idees, va concedir la possibilitat d'empatar al Recreativo víctima dels seus números: cinc gols marcats en dotze partits l'enfonsen en el descens. Massa innocents per refer-se.