Ángel María Villar seguirà al capdavant de la Federació Espanyola de Futbol com a mínim quatre anys més, ja que té la confiança de l'Assamblea General per seguir al capdavant en el que serà el seu sisè mandat consecutiu. Aquesta vegada s'ha presentat com a candidat únic després de la renúncia de l'oposició a concórrer a les eleccions.

Vint anys després de la seva primera victòria a les urnes i amb l'anhelat aval de la victòria d'Espanya en l'Eurocopa, Villar torna a presentar-se com l'única opció, igual que va ocórrer en el comicis anteriors (1992, 1996 i 2000), amb l'excepció dels últims, celebrats el 2004.

Obligat a complir el requisit dels vots, Villar "va assegurar" la seva reelecció l'estiu passat, malgrat que l'aparició, fa més d'un any, de la plataforma opositora Federación de Todos i la normativa que va obligar les federacions olímpiques no classificades per als Jocs de Pequín a avançar les eleccions presagiaven un procés renyit.

El seu primer pas cap a la victòria va ser aconseguir l'autorització del Consell Superior d'Esports (CSD) per endarrerir els comicis, permís que va aconseguir el 22 d'abril, en meitat de diversos recursos de l'oposició, que sempre va apostar per anar a les urnes abans d'estiu.

El segon pas per guanyar demà el va donar de la mà de la selecció absoluta, la nit del 29 de juny a Viena, quan l'equip dirigit llavors per Luis Aragonés va guanyar la final de l'Eurocopa a Alemanya i va permetre que el títol continental tornés a les vitrines d'Espanya després de 44 anys.

Aquest nou escenari va portar Villar a anunciar a l'assemblea del passat 16 de juliol, la primera a la qual va assistir Jaime Lissavetzky des del seu nomenament com a secretari d'Estat l'abril de 2004, a confirmar que optaria a la reelecció.

El seu anunci no va trobar llavors veus en contra i fa deu dies la plataforma Federación de Todos va confirmar que no presentaria candidat a les eleccions i va tornar a posar-se en mans de la justícia, a l'espera que l'Audiència Nacional resolgui sobre la seva petició per suspendre el procés.