Diu un proverbi japonès que "és millor viatjar ple d'esperança que arribar". Ibusuki Hiroshi s'ha après la dita al peu de la lletra i ple d'esperança ha iniciat un periple que l'ha dut del seu Japó natal fins a Girona. Tota una aventura amb una meta ben clara. "Vull aprofitar aquesta oportunitat i jugar a Espanya", anunciava el jove futbolista. Amb 17 anys, el jugador del Kashima Reysol nipó va iniciar ahir la seva setmana de prova amb el primer equip gironí. Uns dies per intentar convèncer Raül Agné que, tot i la seva joventut, té aptituds suficients per fer-se un nom a Segona Divisió A.

Amb un Montilivi negat per la calamarsa que va caure sobre Girona, l'entrenament d'ahir va desplaçar-se fins al camp de futbol de Torres de Palau. Una sessió diferent, peculiar. I tot això, amb Hiroshi com a principal atracció. Un grapat de jugadors del primer equip (els suplents i no convocats del partit del passat diumenge a Mendizorroza), van disputar un partit d'entrenament contra un combinat de juvenils i futbolistes del Cassà, Sant Feliu i Vilajuïga. Tot, per donar l'oportunitat de veure en acció el jove Hiroshi.

"Sóc un davanter al que li agrada aguantar la pilota, participar en el joc i repartir de cara", resava abans d'exercitar-se amb els que, durant una setmana, seran els seus companys. Hiroshi, preguntat sobre què coneixia d'Espanya i el seu futbol, no va tenir dubtes a assenyalar Kanouté, davanter del Sevilla, com un dels seus referents: "M'assemblo força a ell. Normalment el miro per intentar imitar el seu joc".

I no mentia. Als deu minuts de partit, una centrada des de la banda esquerra de Marc Bernaus va ser rematada en planxa pel jove jugador. Un cop de cap perfecte que va superar el porter. A la segona pilota que tocava en condicions, Hiroshi va marcar. "No m'ho esperava, però estic força content", exclamava en acabar la sessió. Un entrenament que va valorar força positivament: "He vist en el Girona un equip força bo. Ara espero aportar més agressivitat en aquests dies següents i intentar convèncer el tècnic".

Malgrat no marcar de nou, Hiroshi va estar molt participatiu durant l'hora llarga que va durar l'encontre. Fins a cinc bones oportunitats, entre cops de cap i xuts des de l'interior de l'àrea, va desaprofitar, tot i que va mostrar-se força solvent en el joc aeri. Una targeta de presentació més que acceptable que espera que tingui continuïtat els propers dies.

"Japo", com ja el van batejar els seus companys, també va tenir temps per analitzar les diferències entre el futbol nipó i el d'aquí. "Són molt diferents. He vist un joc amb molta més intensitat i contacte. A més, la línia defensiva és molt més agressiva", assumia. I tot, a l'espera que el seu viatge gironí arribi a bon port.