L'Assemblea General del futbol espanyol va renovar ahir la seva confiança en Ángel María Villar, a qui va invitar a conservar la presidència per sisena vegada consecutiva en avalar la seva continuïtat amb 144 vots de 165 possibles, amb 18 en blanc, tres nuls i cap en contra. En menys de dues hores l'Assemblea va complir el tràmit de les votacions en unes eleccions a les quals Villar va concórrer com a única opció després de la renúncia de l'oposició.

La retirada de l'oposició en veure desestimats els seus recursos davant la Junta de Garanties Electorals i l'ajornament que el Consell Superior d'Esports va concedir en la data de les eleccions van permetre una Assemblea molt diferent de la de fa quatre anys i convertida en un tràmit com ho van ser les de 1992, 1996 i 2000.

Entre els votants hi van haver representants de les Federacions territorials, dels clubs, els jugadors, els àrbitres i els entrenadors. Així hi eren el president del Barcelona, Joan Laporta (gran defensor de la tasca de Villar), el seleccionador, Vicente del Bosque, els entrenadors de l'Athletic de Bilbao, Joaquín Caparrós, del Deportivo, Miguel Ángel Lotina, i del R . Múrcia, Javier Clemente, així com l'àrbitre Undiano Mallenco, entre d'altres. Les absències destades van ser les del tècnic del Barça, Pep Guardiola, i la del president del Madrid, Ramón Calderón.

Villar, que fa 20 anys que és al càrrec, va dir que continuarà treballant per al futbol amb l'objectiu principal d'aconseguir per a Espanya l'organització de la fase final del Mundial de 2018. Joan Laporta, president del FC Barcelona, va donar-li suport "perquè ho fa molt bé, té una gran experiència i es desviu pel futbol espanyol".