L'esperança és l'últim que es perd. Almenys, això diuen. Tot i que, vist l'ànim de Josep Gusó, president del Girona FC, val més fer cas de la dita. Amb tretze jornades en té prou per veure que el seu equip, un nouvingut a Segona A, encara hi té molt a dir a la categoria. En època de fer balanç (la setmana passada va ser el torn de Raül Agné i Javi Salamero), Gusó es mostra satisfet amb el rendiment dels blanc-i-vermells. Una arrencada més que acceptable que ha permès a la il·lusió instal·lar-se en les previsions de futur del president gironí.

"Hem començat molt bé", comentava ahir. No n'hi ha per menys. Tret del pobre bagatge com a visitant, el Girona s'ha mostrat força sòlid a casa i, amb 17 punts en 13 partits, navega amb bon rumb per la part tranquil·la de la classificació. I tot, després de vèncer rivals de la mida del Saragossa i l'Hèrcules. "El més important és que cap equip amb el que ens hem enfrontat ha demostrat ser superior a nosaltres", explica. I no triga a afegir: "I mira que la majoria tenen pressupostos molt superiors al nostre".

No es d'estranyar, que Gusó miri cap al futur amb un cert optimisme. "Si acabem aquesta primera volta mantenint el mateix ritme, crec que podem fer una segona part de campionat força bona. Potser ens acabem destapant i mirant cap amunt". L'eufòria, però, no li treu lloc a la prudència: "El nostre objectiu és la permanència. Ja ho tenia clar a principi de la temporada. Però sempre ens quedarà l'ambició. I el Girona en té. Igual que respecte cap a tots els seus adversaris".

Una ambició que podria traduir-se en un possible ascens a Primera, el tercer consecutiu. "En el futbol mai se sap", rumia abans d'afegir que "l'any passat ningú donava res per nosaltres i vam acabar pujant de categoria. A més, el factor sorpresa juga de la nostra part".

La fita, encara que llunyana en la ment de molts, no s'escapa de les possibilitats del president gironí. Gusó, però, no dubta que l'empresa, per molt complicada que es presenti, no serà mai possible si no és amb l'ajuda de l'afició blanc-i-vermella. "La gent ha demostrat als últims partits a Montilivi que s'ha bolcat amb l'equip. Crec que la nostra és una de les millors aficions de la Segona Divisió A, perquè en molt poques ocasions s'està tan al costat de l'equip", declara.

I més que ho estàra si, al final, l'ambició del Girona i del seu president obté resultat.