El tècnic del Barcelona, Pep Guardiola, va dir que el seu equip havia jugat "molt bé" a la primera part, encara que en la segona va reconèixer que els seus jugadors havien perdut el control del partit. "A la primera part hem estat molt bé, però a la segona hem perdut el control del joc", va assegurar.

Guardiola va indicar que és "important" haver quedat primer del grup C pel fet de jugar a casa la tornada dels vuitens de final.

El preparador blaugrana també va destacar el paper d'alguns jugadors com Gerard Piqué, de qui s'ha mostrat molt satisfet, encara que va admetre que encara ha d'aprendre. "És un jugador molt jove que té tendència a relaxar-se una mica, hem d'estar atents. Però estic molt content amb la seva trajectòria", va assegurar. També va alegrar-se del gol de Bojan.

L'entrenador local, Paulo Bento, va dir que, en el primer període, el seu equip havia tingut "errors" d'organització i va dir que el penal sobre Bojan "no ho era".

El Barcelona va guanyar anit amb autoritat (2-5) un feble Sporting de Portugal i es va assegurar el primer lloc del Grup C de la Lliga de Campions, en un partit amb molts gols dominat pels homes de Guardiola. Amb el partit encarrilat abans del primer quart d'hora, els blaugranes només van patir durant dos minuts bojos a la segona part, els que van permetre que l'Sporting retallés diferències i passés d'un 0-3 a un 2-3 en contra. Un autogol de Caneira va situar el 2-4 i va tornar la tranquil·litat als catalans.

El partit va arrencar en fred, amb els dos equips estudiant-se, encara que amb un Barça amb més possessió de la pilota, que la va fer circular de banda a banda sense massa profunditat. Els blaugranes no aconseguien penetrar l'espessa defensa local fins que Lionel Messi va agafar les regnes del partit, primer amb una falta que va provocar a la vora de l'àrea, executada per Xavi al travesser, i després amb una genial internada en la qual va servir la pilota a Henry perquè marqués el primer gol del partit. Messi era un autèntic mal de cap per als lisboetes, que amb prou feines van poder reaccionar al gol, ja que a continuació, en un embolic després d'un córner picat pel Barça, el central Piqué va posar la cama per anotar el segon gol amb l'ajuda de l'sportinguista Polga.

El domini dels homes de Guardiola, sense fer res de l'altre món, era absolut, amb una bona circulació de la pilota al centre del camp, on Xavi va guanyar clarament la partida al portuguès Moutinho. El Barça es veia molt superior al seu adversari, que va tenir una actuació molt pobre, i es va dedicar a moure la pilota sense presses per fer temps fins al final del primer període.

En el segon temps, Guardiola va donar entrada a Bojan i va deixar a la banqueta Henry, mentre que el seu col·lega Paulo Bento va donar donar més empenta a l'atac amb la incorporació del fogós Derlei per un apagat Romagnoli. Però el guió era el mateix que el del primer acte, i als quatre minuts del segon període, en una jugada de picardia, després d'una falta treta per Alves, el genial Messi es va quedar sol davant Rui Patricio i no va perdonar el tercer.

Messi ja tenia el seu premi i va deixar el conjunt portuguès en estat de xoc, mostrant una alarmant falta de joc i ganes. Pep Guardiola va optar per donar un descans als defenses de l'Sporting i va retirar l'estrella argentina, que va deixar la seva empremta en la freda nit lisboeta. El Barça seguia manejant el partit al seu capritx i Bojan va gaudir d'una bona oportunitat per augmentar l'avantatge blaugrana en un xut que va sortir fregant el travesser.

En l'equador del segon acte, el partit va entrar en una fase boja, durant la qual l'Sporting va despertar i va marcar dos gols en tres minuts, el primer després d'un precís llançament de falta de Miguel Veloso, i el segon en una badada de Márquez aprofitada per Liedson. El millor encara havia d'arribar, ja que un minut després Caneira va marcar en pròpia porta i va esfumar els fantasmes de la remuntada de l'Sporting, que va desaparèixer del tot en una gran jugada de Bojan, que va provocar un penal que ell mateix va transformar i pel qual el porter Rui Patricio va ser expulsat.

El partit no va donar per més i el Barça se'n va anar de Lisboa primer de grup i deixant la sensació de gran equip amb múltiples recursos ofensius.