Tocat i enfonsat. D'aquesta manera encara el Sevilla Atlètic, cuer de Segona A, el seu enfrontament d'aquest dissabte amb el Girona. El conjunt andalús, que ara fa tot just una temporada aixecava els aplaudiments de la majoria per la seva bona arrencada a la Lliga a base de bon futbol, atreviment i eficàcia, es troba avui immers en una voràgine de mals resultats que l'han dut fins al pou de la categoria. La inexperiència i les constants rotacions que caracteritzen la plantilla de Fermín Galeote fan del quadre sevillà, a priori, un rival força assequible per als blanc-i-vermells.

Els números així ho indiquen. Amb tretze jornades disputades, els andalusos només han estat capaços d'assolir una victòria (a casa, davant la Reial Societat de Lillo) i només sumen 7 punts dels 39 que s'han jugat fins al moment. A més, els de Galeote encara no han guanyat com a visitants, on només han aconseguit dos empats. Estadístiques que s'agreugen a l'hora de veure la seva capacitat golejadora. Amb 8 dianes al seu favor, és l'equip menys anotador de la categoria. En canvi, amb 21 gols en contra, és el segon conjunt més batut de Segona A.

Una situació totalment oposada a la que el filial sevillà vivia ara fa tot just una temporada. Després de les 13 primeres jornades del curs anterior, els andalusos eren quarts, a només un punt de les posicions d'ascens. Una bona arrencada que, tot i ser un nouvingut a Segona A, els va permetre acabar la temporada en novena posició. Tota una utopia aquest any vist el rendiment que el Sevilla Atlètic ha demostrat fins al moment.

Perill a la davantera

Galeote, amant de les rotacions, ha utilitzat fins a 27 jugadors en aquestes primeres jornades. Una iniciativa que ha passat factura a l'equip, tot i tenir força clar quins són els jugadors més importants de la plantilla.

El Sevilla Atlètic es caracteritza per la seva joventut, una premissa que comporta una gran inexperiència que sovint els passa factura. Malgrat això, a l'equip no li falta qualitat, com ho demostren alguns dels seus futbolistes jornada rere jornada. És el cas de l'argentí Perotti. Amb 1.079 minuts és el jugador més utilitzat de la plantilla; un davanter ràpid i perillós que suma un gol aquesta temporada. La tasca d'anotar, però, queda en mans de Teemu Pukki. El jove finès, arribat ara fa tot just una temporada, ha anotat tres gols fins al moment, malgrat no ser un habitual en l'onze titular.

Amb un 4-4-2 com a esquema bàsic, al Sevilla Atlètic hi destaquen l'exblaugrana Marc Valiente, els defenses Cala i Gallardo, el també argentí Armenteros, De la Bella i els catalans Òscar Ramírez i Carles Coto. Tots ells, esperen sortir del pou al més aviat possible.