El FC Barcelona, líder de la Lliga i amb el millor atac gràcies als seus 37 gols en dotze partits, visita aquesta nit (22.00, TV3/La Sexta) a l'estadi Ramón Sánchez Pizjuán el Sevilla, que presenta la millor defensa del torneig, amb només vuit gols encaixats, i que aspira a entrar en llocs de la Lliga de Campions. L'equip que entrena Pep Guardiola porta tres punts d'avantatge al segon classificat, el Reial Madrid, que dues hores abans s'haurà enfrontat amb el Getafe amb la possibilitat d'igualar-se provisionalment al líder de la classificació, encara que qualsevol resultat a Sevilla deixaria virtualment líder el Barcelona per la gran diferència de gols.

El Sevilla, de la seva banda, no vol ser un convidat de pedra en aquesta pugna, ja que només està a dos punts del Reial Madrid i si guanyés es quedaria a dos del Barcelona, cosa que mostra la importància del xoc per a l'equip que entrena Manolo Jiménez. L'altre gran interès del partit l'aglutina la tornada al Pizjuán del migcampista malinà Seydou Keita, que va jugar la passada campanya en el conjunt sevillà, i sobretot la del lateral dret brasiler Daniel Alves, que va aconseguir el seu gran reconeixement futbolístic en les sis temporades que va estar al club.

El Barcelona, millor equip d'Europa d'acord amb les estadístiques a més de líder de la Lliga, afronta a partir d'avui a Sevilla el tram més decisiu de la competició espanyola amb les piles carregades i la intenció de demostrar que també sap competir amb rivals de més volada. Malgrat la brillantor del seu joc i els seus resultats inqüestionables, algunes anàlisis han apuntat la debilitat dels rivals com a punt de referència per calibrar el Barça, cosa "injusta" segons Guardiola perquè "ataquen" el seu equip i "menyspreen" els seus rivals.

Per això, el Barça té avui la seva primera oportunitat de demostrar que més enllà del nom del rival està preparat per governar els partits, i confirmar que és el gran candidat al títol. No perd des de la primera jornada, contra el Numància i s'ha deixat set punts al camí dels 36 disputats, els dos últims, en l'última jornada, davant el Getafe (1-1). Guardiola ha deixat de banda les rotacions. No descansarà cap dels teòrics titulars i llevat de sorpresa, jugarà a Sevilla amb el seu millor equip possible. Puyol ocuparà el lateral esquerre, amb Márquez i Piqué a l'eix de la saga. El costat dret té un propietari indiscutible, l'exsevillista Dani Alves, que ja ha promès no celebrar el gol si marca davant el seu exequip a l'estadi on es va formar com a jugador d'elit.

Tornarà Touré al centre del camp, acompanyat de Xavi i de Keita o Busquets, l'únic dubte que ofereix l'onze inicial del Barça, que jugarà amb els seus tres davanters titulars en plenes condicions. Eto'o, Henry i especialment Messi són el millor argument ofensiu del líder de la Lliga.

Un equip ambiciós i agressiu

L'entrenador del Barcelona, Pep Guardiola, va apel·lar ahir a l'agressivitat i l'ambició com a elements identificadors del seu equip en el partit contra el Sevilla i va insistir als seus jugadors a "atacar i no especular" com a camí cap a la victòria. En un intent d'injectar unes dosis de motivació extra a la seva plantilla, el tècnic barcelonista va exigir als seus futbolistes l'"obligació d'estar sempre atents" i sobretot, "ser un equip ambiciós, generar ritme, tenir la pilota i atacar bé, sabent que el contraatac és el gran perill del rival. Aquest és el missatge que vull transmetre: agafar la pilota i atacar".

Per això, va assegurar que no demanarà als seus jugadors amenaçats de sanció, Sergio Busquets i Samuel Eto'o, tots dos amb quatre targetes, que especulin amb la cinquena groga. "Que juguin fort, agressiu. I si veuen targeta, ja n'hi haurà un altre per substituir-los", va indicar.

"Convençut" que el Barça "sabrà competir i donar la cara" en els seus pròxims quatre partits, davant els teòrics aspirants al títol (Sevilla, València, Reial Madrid i Vila-real), Guardiola va subratllar que la seva bona opinió sobre l'equip blaugrana "no canviarà en funció dels resultats" davant els quatre grans. "Som capaços de fer un bon partit davant qualsevol", va presumir.