Bones sensacions, progressant com a grup, una dinàmica de treball positiva... Tothom té bones paraules per al Sant Josep, però les victòries no s'aconsegueixen amb la regularitat que massa gent esperava a l'entorn d'un club on l'acoplament a la nova categoria, LEB Bronze, ha estat més lent del que molta gent hauria desitjat. Aquesta setmana, Jaume Comas insistia en el mateix fil argumental que manté Borja Comenge -"estem en progressió"- i les paraules del base de Premià de Mar tindran una nova oportunitat de transformar-se en realitats aquesta tarda, a la pista del Valdemoro (19.00), no tant per una hipotètica oportunitat de guanyar (s'ha demostrat que costa molt imposar-se com a visitant en aquesta categoria) sinó per competir quaranta minuts davant un bon equip que porta dues victòries més que els gironins a la classificació.

Borja Comenge comptarà amb els mateixos jugadors que van jugar el passat diumenge contra el Cantàbria (van perdre a la pròrroga després d'entrar en els últims tres minuts amb sis punts d'avantatge) amb l'avantatge que l'argentí Bruno Gelsi porta una setmana més de treball amb el grup. Comenge ha convocat el vinculat Pau Vila mentre que el nigerià Iki Omori s'ha quedat una setmana més a Giroan i diumenge jugarà amb el Cassenenc de Lliga EBA.

Un antic internacional en les categories inferiors, tercer classificat en el torneig de Manheim del 2004, és el jugadors més conegut del Valdemoro, però, a l'hora de la veritat, Albert Aspe no és precisament el jugador referència dels madrilenys, que amb només un nord-americà, Anthony Williams, i molts jugadors amb experiència en lligues FED jugant en equip madrilenys (Javi Simon, Gorka González, Andrés Real o Jesús) els de Carlos Barajas estan fent una bona temporada en l'any del seu debut a la categoria després d'aconseguir l'ascens, esportivament, des l'EBA. Amb tres victòries en els últims tres partits de lliga - els madrilenys voldran demostrar que s'han adaptat millor a la categoria que un Sant Josep amb jugadors de molt nom que, amb l'excepció d'Aspe, la resta de de l'equip feia temps que havien deixat de somiar que s'hi podrien enfrontar. L'escorta Gorka González és el màxim anotador i el més valorat de l'equip seguit per Javi Simón i pel nord-americà Anthony Williams. El tècnic dels madrilenys, Carlos Barajas, juga molts minuts amb tres jugadors petits -Simon, González i Arjonilla- en una estructura d'equip que no es diferencia gaire de la que darrerament fa servir Comenge amb Jaume Comas i Jordi Bataller de referents exteriors.

El Sant Josep va marxar ahir al vespre cap a Valdemoro amb avió des de Barcelona.