Josep Antoni Hermida (Multivan Mérida) va tenir un plàcid inici de temporada després d'un mes de vacances i va demostrar que està recuperat dels seus problemes físics després de signar el sisè lloc en el IV Trofeu San Andrés de ciclocross, que es va celebrar en el circuit de la localitat alabesa d'Amezaga. El guanyador de la prova va ser el ciclista vitorià Javier Ruiz de Larrinaga (Spiuk-Urteaga), se?guit de Isaac Suárez i de David Seco.

Alberto Contador, guanyador del Giro i de la Vuelta del 2008 i del Tour del 2007 comença avui a Tenerife la seva nova temporada en l'equip Astaná, amb una concentració amb tot l'equip que s'allargarà fins el proper 8 de desembre. Contador, que va ser operat dilluns de l'envà tabic nasal, es podrà entrenar amb normalitat. A l'estada també hi serà Lance Armstrong.

María José Rienda va caure durant la primera mànega del gegant d'Aspen (Estats Units), prova puntuable per a la Copa del Món d'esquí alpí femení i va ser atesa en la mateixa pista. Rienda, que es va lesionar la cama esquerra, va caure en la part alta de la pista només 16 segons després de començar la cronometrada. La granadina va ser atesa i després va abandonar la pista en llitera.