El partit entre Catalunya i Colòmbia d'ahir al vespre va servir per posar punt i final a l'etapa de Pere Gratacós al capdavant de l'equip nacional que, probablement amb Carles Rexach al capdavant, obrirà una nova etapa en la qual no hi haurà el tradicional partit amistós en plenes festes de Nadal. El proper compromís de la selecció serà un nou torneig, la Copa de les Nacions, on Catalunya competirà contra altres països sense estat com Euskadi o Gal·les.

Amb més de mitja vida dedicada al futbol, aquests no són dies fàcils per a Pere Gratacós. Exentrenador del Figueres, el Roses, el Girona i el Barça B, diumenge va posar punt final a l'etapa que més li dol deixar, la de seleccionador català. Pichi Alonso va entregar a Pere Gratacós el testimoni com a màxim responsable de la selecció catalana ara fa tres anys. El 30 de juny del 2009 plega. En realitat, el tècnic de Besalú té la sensació que l'obliguen a plegar i això vol dir que s'haurà de mirar des de la barrera l'estrena del Primer Torneig de Nacions, un torneig amb aire reivindicatiu.

Dirigint el Figueres, Pere Gratacós va aconseguir eliminar el Barça en la primera ronda de la Copa del Rei l'any 2001. Va ser una gesta però estava molt còmode amb el fet de liderar la selecció catalana. Carles Rexach en serà, molt probablement, el substitut a la banqueta. L'exjugador i tècnic del Barça encaixa millor en el perfil dels actuals dirigent de la FCF que Pere Gratacós.