El defensa central del Barça, Gerard Piqué, va ser baixa a la primera sessió d'entrenament de l'any a la Masia. El jugador català, amb un procés gripal que li ha produït febre, és dubte per poder jugar demà el partit al Camp Nou contra el Mallorca (20.00, TV3-laSexta).

A excepció de Piqué, l'entrenador blaugrana, Pep Guardiola, va poder disposar de tota la plantilla, a la qual també es va unir Martín Cáceres, que també va decidir avançar el seu retorn a Barcelona, malgrat tenir vacances fins avui a la tarda. De fet, han causat una gran sorpresa en l'entorn del club les apostes dels tres jugadors per treure's dies de festa per preparar l'inici del mes de gener, en què el Barcelona jugarà en pocs dies dos partits de Lliga (Mallorca i Osasuna) i un doble enfrontament contra l'Atlètic de Madrid en els vuitens de final de la Copa del Rei.

Guardiola havia establert dos torns de vacances, i en un d'ells cinc jugadors disposaven de més dies, ja que Eto'o, Messi, Alves, Càceres i Keita estaven citats el 2 de gener a les 18:30 hores, mentre que la resta s'havia d'incorporar el 29 de desembre. Aquesta partició feia suposar que Guardiola pretenia reservar jugadors per al partit d'anada de la Copa del Rei a Madrid el dia de Reis i apostar per un onze diferent contra el Mallorca. Atès que Piqué tenia 38,5 graus de febre, s'està medicant i és dubte seriós per a dissabte, i tres dels jugadors amb festa fins avui ja s'han incorporat a la feina, tot apunta que alguns dels tres que han avançat el seu viatge puguin ser en el grup de convocats per al partit contra el Mallorca. Per avui, divendres, s'espera el retorn des de Sud-amèrica de Daniel Alves i Lionel Messi, que amb gairebé tota probabilitat descansaran contra el Mallorca.

Per altra banda tot i acabar de començar l'any, Joan Laporta, i els tècnics del club continuen pensant en el futur. El club encara el 2009 amb les renovacions d'homes importants (Valdés, Puyol, Márquez i Eto'o) a la vista. Aquesta és la prioritat per poder mantenir el bloc que Guardiola dirigeix i que, de moment, està aconseguint magnífics resultats. Cal recordar que el Barça està viu encara a les tres competicions.