Nàstic i Girona es retroben avui a Segona divisió A per protogonitzar un clàssic del futbol català que en aquesta categoria restava inèdit des de la temporada 1950-51, però que ja es va viure el setembre passat a la Copa, amb triomf gironí (0-2). Serà el primer partit de l'any 2009 per a tots dos equips, en el retorn de la competició després de l'aturada de Nadal. Malauradament, però, les múltiples baixes de tots dos conjunts són el que més ha marcat la prèvia, perquè segons va admetre el mateix Raül Agné, no poder disposar d'Arnal i Gabri per lesió, ni de Chechu perquè no es pot enfrontar als granes del seu pas fugaç per Tarragona a l'estiu, l'ha "condicionat" a l'hora de decidir l'alineació i la tàctica. L'última vegada que el Girona va visitar el camp del Nàstic, la temporada 2003/04, amb Agustín Abadía a la banqueta, en va sortir escaldat: 6-0.

El Girona saltarà al Nou Estadi amb un 4-2-3-1, amb Matamala i Dorca al doble pivot i tres homes més avançats que seran Manga, Xumetra i Jaume Duran. Jito, que recupera la titularitat, serà l'únic punta.

El Nàstic també es presenta a la primera cita de l'any amb nombroses absències. Jordi Alba finalment està recuperat de la sobrecàrrega, però en canvi César Ferrando no podrà disposar de Campano, Mairata ni N'Gal, per lesió, ni de Moisés per sanció. Els locals, fins i tot, s'han vist obligats a cridar un juvenil, Osado, per completar la convocatòria.

Les baixes no són excusa

"De mig camp cap endavant, arribem condicionats al partit per culpa de les baixes, però el Nàstic és en una situació similar i no ha de ser cap excusa", va assegurar Agné. A banda de les absències, Hèctor Simón entra a la llista "perquè falta gent" però ha estat afectat per la grip aquesta setmana. Xumetra, que sortirà de titular, ha arrossegat problemes de genoll "i malgrat que espero que pugui participar, també jugarà condicionat".

Agné va indicar que "aquesta setmana, físicament, ens hem esforçat molt. Probablement no estarem com vam acabar l'any. Però si la falta de jugadors no serveix d'excusa, això tampoc". L'entrenador del Girona va dir que "pot haver-hi jugadors als quals costi arrencar, amb la qual cosa ens interessa un partit llarg". Del Nàstic va dir que "vénen d'una dinàmica molt bona i si ens guanyen ens passaran a davant i s'enganxaran amb els de dalt. Són un bon rival". De les baixes del rival, la que més fa respirar tranquil Agné és la de N'Gal, per la "verticalitat i velocitat" que dóna a l'equip.

"Tenen jugadors contrastats, volen jugar, però també he de dir que els he vist partits bons i dolents. Segur que sortiran molt forts des de l'inici", va subratllar.