L'entrenador del Barcelona, Pep Guardiola, va disculpar anit el retard de Leo Messi en el retorn als entrenaments (l'argentí va arribar més d'una hora tard a la sessió de treball del Miniestadi) i va assegurar que el retard no és culpa del jugador, "sinó, en tot cas, de la vaga dels controladors aeris" de l'Aeroport de Barajas. El Barça, amb l'argentí de protagonista, feia l'última sessió abans de rebre avui el Mallorca.

"Em sembla bé que hagi esgotat tant les seves vacances", va comentar l'entrenador barcelonista, "perquè per ell, la seva família és vital. És un noi de 21 anys que necessita estar amb la seva gent i quan arriba, es troba amb el problema dels vols, perquè sembla que només es podien utilitzar dues pistes a Barajas. Però ha tornat bé. Està sa, fins i tot l'he vist més primet, així que per mi, perfecte".

Guardiola no va revelar si Messi serà multat pel seu retard -"això és cosa nostra",es va limitar a apuntar- i va explicar que el permís especial concedit a cinc jugadors (Alves, Keita, Eto'o, Cáceres i el mateix Messi) perquè s'incorporessin als entrenaments ahir a la tarda "el vam decidir entre tots". La majoria va tornar abans d'hora; Alves va fer-ho ahir al matí i l'únic que va fer tard va ser Messi.

Malgrat el seu retard, Messi podria participar en el partit d'avui, en la primera jornada de Lliga del 2009, contra el Mallorca, d'acord amb allò explicat pel seu tècnic: "Uns han arribat bé i altres menys bé, però no ho tinc decidit", va revelar. Per això, i després de disculpar el seu retard, Guardiola va comentar que Messi "porta molt bé això de ser considerat ja un dels millors del món", i va matisar que no hi ha motius "per preocupar-se" per a la seva adaptació a la fama.

Guardiola, que avui té previst entrevistar-se amb Diego Armando Maradona, nou seleccionador argentí, per analitzar la situació de Messi, va insistir que tant la intenció del Barcelona com de l'Associació de Futbol Argentí és "protegir el jugador", i va admetre que no el molesta que Messi pugui participar en l'amistós contra França, previst per a l'11 de febrer a Marsella. "El que ens preocuparia són els viatges intercontinentals, però ho anirem decidint al seu degut moment; a més, és normal que vulgui jugar amb Maradona a la banqueta. Tots sabem el que representa Maradona per als argentins", va comentar.

Qüestionat per la polèmica generada per l'absència de Messi a l'entrenament posterior al partit contra el València (4-0), al començament del mes de desembre passat, Guardiola va aclarir que l'argentí "sí que es va presentar" i va explicar que ho va fer amb retard "perquè es va avançar l'hora de l'entrenament i ell no se n'havia adonat". Messi va acaparar gairebé tot el protagonisme, ell i Piquè, baixa segura per avui perquè ahir tenia febre.

L'argentí va fer tard perquè al llarg de la tarda va patir problemes en els enllaços aeris entre Madrid i Barcelona, una vegada arribat de Buenos Aires. Messi havia aterrat a Madrid a les 13:30 hores, procedent del seu país, però no va poder volar a Barcelona fins passades les sis de la tarda, amb prou feines mitja hora abans de l'inici de l'entrenament, previst per a les 18.30 hores. El davanter argentí es va veure afectat inicialment per problemes mecànics de l'avió que havia de transportar-lo a Barcelona i, posteriorment, per una vaga dels controladors aeris que va afectar dues de les quatre pistes de l'Aeroport de Barajas.