El Barcelona va allargar una setmana més la seva ratxa triomfal i va estrenar l'any amb una nova victòria (3-1), aquesta vegada davant d'un combatiu Mallorca, que va lluitar amb dents i ungles però que va caure agenollat davant el líder, que va concloure el duel amb un gran gol de Touré.

El Barcelona va ser l'equip que va portar el pes del partit i el que més ocasions va gaudir, encara que només en l'últim tram del partit va trobar l'encert. El segon gol (2-1), el que va desnivellar l'empat, va ser molt protestat pels mallorquinistes, que hi van veure fora de joc posicional de Gudjohnsen.

El Mallorca va sorprendre els catalans uns quants minuts, en els quals els jugadors de Pep Guardiola van estar negats en la creació de joc. De fet, amb la pilota lluny dels voltants de Lux, el Mallorca va viure amb certa calma durant molts minuts. El Barça havia provat un experiment, com va ser la col·locació de Víctor Sánchez en l'eix de la defensa al costat de Márquez, amb Puyol i Abidal en les bandes. En una de les primeres oportunitats clares del Mallorca, a un error de Touré en va seguir un altre de Víctor Sánchez i una carrera insuperable d'Aduriz, que es va plantar sol davant Valdés i el va batre per alt (0-1, m.15).

El Barça, que un minut abans hauria pogut avançar-se en un remat errat d'Eto'o, va veure com elMallorca es posava per davant i amb molt futbol, ja que al darrere es va guardar bé i els seus contraatacs eren amenaçadors, com un altre en el minut 26 que va tallar Abidal. Però el Barça va demostrar ser dels que no s'ensorra aviat i en el minut 27 el Barcelona va empatar (1-1) per mitjà de Henry, qui va aconseguir un gol després d'un xut precís, a la sortida d'un córner, el primer del Barça.

Va ser a partir de llavors els millors minuts del Barça, però molt lluny del futbol veloç i artístic que és capaç de generar el conjunt de Guardiola. Malgrat la tècnica i seguretat que van mostrar Hleb i Gudjohnsen, la lentitud de tots dos feia que la pilota no sorprengués gairebé mai els de Gregorio Manzano. En la represa, Eto'o va tenir una bona oportunitat però aquesta vegada un defensa del Mallorca va rebutjar la pilota. L'equip insular va fer un pas enrere i va començar a veure-les venir.

Va ser llavors quan el Barcelona va prendre el control absolut del partit, però sense eficàcia. La pilota anava i venia de banda a banda però sense profunditat. Els de Manzano es limitaven a tapar buits i a robar alguna pilota per sortir al contracop. Guardiola va realitzar un parell de canvis que van donar un altre tarannà al Barcelona. Van entrar Alves i Iniesta i el Barça va guanyar profunditat, encara que el segon gol barcelonista (2-1), en el 76, obra d'Andrés Iniesta, reaparegut després de dos mesos de baixa, va arribar precedit d'un fora de joc de Gudjohnsen. Malgrat les protestes, que es van saldar amb una groga a Scaloni, el gol va ser validat per l'assistent.

La guinda del partit la va posar l'ivorià Touré Yaya ,en una última acció del partit en què va regatejar a tothom que li va sortir al pas i va marcar un gran gol d'un xut contundent (3-1).