Durant la segona etapa del Dakar que es va disputar ahir, ahir Marc Coma va perdre uns minuts però segueix a dalt de tot de la classificació, igual que Carlos Sainz, qui ahir es va posar líder.

El madrileny de Volkswagen va guanyar l'etapa que anava de Rosa de la Pampa a Puerto Madryn de 237 quilòmetres, per davant del fancès Stephane Peterhansel (Mitsubishi) i del seu company d'equip Giniel de Villiers. Per la seva banda Nani Roma (Mitsubishi) es va classificar en quarta posició a 2:48. Sainz és líder amb 2:19 de marge sobre De Villiers i 3:51 respecte a Peterhansel. Nani Roma es cinquè a 5:42.

En la categoria de dues rodes, Marc Coma manté el lideratge en la classificació general després de la segona etapa malgrat que ahir només va marcar el dissetè millor temps a 12:27 minuts del guanyador, l'holandès Frans Verhoeven. Verhoeven va recórrer els 237 quilòmetres cronometrats en 2h.48:14 i se situa al segon lloc de la general a 13:47 minuts de Coma, mentre que el francès Cyril Despres va esmenar la mala actuació que va tenir en l'etapa inaugural i va ser el segon classificat a 41 segons de l'holandès.

Per la seva banda, Jordi Viladoms va aconseguir una meritòria quarta posició en l'etapa, a 1:33 minuts del primer classificat, i ocupa l'onzena plaça en la general a gairebé mitja hora de Coma.

L'etapa més dura

La d'ahir va ser l'etapa més llarga del raid, amb 837 quilòmetres en total repartits entre una especial inicial de 237 quilòmetres i uns eterns 600 quilòmetres d'enllaç entre Santa Rosa de la Pampa i Puerto Madryn, a la patagònica província de Chubut.

El tram cronometrat va ser bastant similar al de l'etapa d'abans d'ahir, amb pistes ràpides de sorra i terra, i amb uns llargs quilòmetres d'enllaç sobre asfalt amb arribada a Puerto Madryn, on esperava una gran afluència de públic.

La tercera etapa del ral·li depara als pilots una especial de 600 quilòmetres amb final a Jacobacci, on el més destacat serà el canvi de terreny, ja que els terrenys llisos deixaran pas a uns sòls ondulats i més cansats pels pilots.