L'autobús que transportava dissabte el grup de 40 ultres del Girona que van anar a veure el partit contra el Tarragona va haver de tornar a casa escortat pels Mossos d'Esquadra. Va ser la condició que va posar el xòfer de l'empresa Girotransfer per conduir el vehicle, davant del lamentable comportament del grup. Ja en el viatge d'anada, poc després d'haver sortit de Girona, l'autobús es va aturar davant dels incidents que s'hi estaven produint. Al final els ultres van seguir el viatge però per la tornada va ser necessària la presència policial, que no obstant això no va evitar que els radicals fessin destrosses i fins i tot orinessin dins del bus.

Els membres de la penya Immortal, organitzadora de l'expedició a Tarragona, estaven ahir desolats. El seu president, Pepe Sierra, fins i tot va penjar una carta demanant perdó per la imatge que va oferir l'afició gironina al camp del Nàstic i pels incidents que van produir-se durant el trajecte. Tot el malson va començar dimarts, quan un grup d'ultres que solen ocupar el gol sud de Montilivi van posar-se en contacte amb la penya Immortal per reservar 15 places al viatge. "Ho vam acceptar però els vam demanar que dos d'ells portessin els DNI i firmessin un paper fent-se responsables i eximint la nostra penya de qualsevol responsabilitat civil", deia ahir Sierra. Divendres els ultres van comunicar que serien 40 i per això es van acabar fent 3 autobusos. Un transportava exclusivament els radicals.

Tant l'anada com la tornada van ser una odissea. A més al Nou Estadi els Mossos van decidir separar els ultres de la resta d'aficionats gironins per evitar que es barallessin entre ells. Al final del partit la policia va retenir els ultres durant una hora i això va provocar que la resta de seguidors de Girona els haguessin d'esperar. "Ho estic passant molt malament", va insistir ahir Pepe Sierra, que encara no troba explicacions al comportament d'aquest grup. "No es tracta d'un problema de banderes, sinó d'educació i comportament".

Des del club el president Josep Gusó va assegurar que l'expedició estava organitzada per la penya Immortal i va assegurar que els Mossos, a Montilivi, controlen exhaustivament l'accés de seguidors violents a la grada.