El Palamós va acabar el 2008 guanyant a Balaguer (0-1) i sortint del descens. En canvi, ahir, en el primer partit del 2009, l'equip de Condom va caure a casa davant el Prat (0-3) i torna a ocupar les places de descens a 1a catalana (18è). Amb la derrota d'ahir, el Palamós posa punt i final a 3 jornades d'imbatibilitat (2 empats i 1 victòria). Els palamosins, que no guanyen a casa des del passat 12 d'octubre davant la Pobla de Mafumet (2-0), només han guanyat 3 partits en dinou jornades, i ahir van demostrar una vegada més que segueixen barallats amb el gol, un fet que va reconèixer el mateix Condom reclamant el fixatge d'un davanter golejador, "si no reforcem la davantera, ho passarem malament". El partit d'ahir va servir d'exemple per explicar que el Palamós i el Prat juguen una lliga diferent. Un gol a l'inici de cada part va deixar molt coll amunt la remuntada d'un Palamós que, tot i buscar amb ganes i insistència una reacció, va ser incapaç de superar el porter Toni. Ben aviat, l'equip de Manolo Márquez va marcar el primer gol. Als 6 minuts, una centrada des del costat esquerre del capità Rubio, la va rematar a l'interior de l'àrea Sergio, fent pujar el 0-1 al marcador. Els locals van poder canviar el signe del partit si en temps de descompte Gallardo hagués marcat el gol de l'empat en la millor ocasió del Palamós. L'excel·lent intervenció del porter Toni enviant la rematada amb el cap de Gallardo a còrner va evitar l'empat. Com a la primera part, un gol a l'inici de la represa va deixar molt tocada la moral dels gironins. Un xut llunyà des del costat esquerre va deixar de pedra Bayona, que va veure com l'esfèrica entrava per tot l'escaire. Al minut 69 va arribar la sentència. Una assistència de Xavi va ser aprofitada per Sergio per fer pujar el 0-3 al marcador.