Un altre partit i una altra victòria. L´efecte Guardiola ha impregnat el vestidor i el tècnic de Santpedor ha convertit els seus jugadors en màquines de guanyar partits. Ahir, després de gairebé sentenciar l´eliminatòria de vuitens de final, Guardiola va mantenir el seu discurs de prudència. «És un bon pas per a arribar a quarts de final però queda el partit de tornada i ens poden guanyar». El preparador blaugrana va valorar irònicament el rendiment de Messi com a «bastant bo» per tal de no destacar-lo per sobre de la resta. La Copa del Rei s´ha convertit en un objectiu valorat i Guardiola té clar que aquesta competició «ens ajuda molt per compensar l´equip. El vestidor està fort i així tots ens sentim partícips dels èxits».

Guardiola va reconèixer que no s´esperava que l´equip funcionés tan bé tan aviat. «Sabia que no tenia gaire temps. He estat l´escollit per entrenar aquests grans jugadors i és un privilegi per a mi. Ells són bons, jo els intento transmetre l'esperit d'anar a guanyar en cada pel partit i estan complint a la perfecció. Ells fan bo el cos tècnic i l´entitat.

Per la seva banda, Javier Aguirre, entrenador de l´Atlètic de Madrid, va reconèixer que «el Barcelona ha estat just vencedor. Nosaltres hem regalat la primera part i després ja amb deu estàvem venuts. Ells han estat superiors. L'eliminatòria està molt complicada, però no la llancem», va continuar. També va destacar l'actuació de l'argentí Leo Messi, autor ahir de tres gols: «És un jugador d'un nivell extraordinari i està en una gran forma. Està amb molta confiança i a sobre té gol. Un jugador molt complet, sense cap mena de dubte».