Les converses que el president del Sant Josep, Francesc Ferroni, havia admès dimarts passat a les planes del Diari de Girona per reforçar l'equip han donat els seus fruits i des d'ahir dos nous jugadors s'entrenen a les ordres de Borja Comenge. Un d'ells és mediàtic, gràcies al seu passat NBA (Denver, Cleveland i Wizards) i ACB (Barça i Pamesa). Es tracta del base de 37 anys Anthony Goldwire, que no té equip, i que gràcies a la seva gran amistat amb Darryl Middleton ha acceptat venir-se a entrenar a Girona i, si s'acaba posant d'acord amb el club, fitxar a l'espera d'alguna oferta de superior categoria. L'altre jugador és un pivot, també americà, Anthony Walton, que igual com Goldwire ha arribat per la seva vinculació amb Middleton.

Des del Sant Josep van explicar que d'entrada Goldwire i Walton han vingut per entrenar-se i sabedors que l'economia del club no permet fer bestieses. "Ara que ja els tenim aquí, ho estudiarem i veurem si els fitxem a tots dos, si només a un o si a cap", va dir el gerent Martí Artigas, que va reiterar que les gestions de Middleton han estat claus per dur aquests dos jugadors a Fontajau. Si finalment el Sant Josep tanca algun acord, el debut es faria el proper cap de setmana en la visita que els gironins faran a Àvila. L'arribada dels reforços s'explica per la delicada situació que viu el Sant Josep a la LEB Bronze, on és a només una victòria dels llocs de descens. La directiva pretén un cop d'efecte i usarà els diners que s'ha estalviat després de tallar Casey Wholleb en els nous fitxatges. Si Borja Comenge hi dóna l'ok i accepten les condicions econòmiques, l'acord es pot tancar aviat.

Experiència en la NBA

Anthony Goldwire té 37 anys i mesura 1,88. Goldwire ha disputat la NBA, l'ACB, la lliga grega (Olympiakos) i la CBA, una de les lligues americanes més importants després de la NBA. Escollit el 1994 en el lloc 54 del draft de la NBA, Goldwire va jugar en nou equips diferents d'aquesta competició (266 partits oficials). Goldwire va viure la seva primera experiència europea la temporada 1998-99 (Olympiacos), d'on va passar al Barcelona. En la temporada 2001-02 va militar al Fortitudo de Bolonya i en la 2003-04 va jugar 6 partits a l'Aris grec. La temporada 2005/06 va jugar al Pamesa València. L'any passat va estar al Lokomotiv Rostov rus (15,1 punts i 41% en triples a la lliga) i a l'Egaleo grec (12,9 i 36%). Walton (28 anys) és un aler pivot d'1,97 que va estar tota la campanya 07/08 en blanc després de lesionar-se al tendó d'Aquil·les fent la pretemporada amb el Polpharma polonès. Abans havia estat a Mèxic, lligues menors nord-americanes i també a França (ProB i N1).