Si hi ha un equip emblemàtic a Segona Divisió A, aquest és l'Eibar. A còpia de feina ben feta, austeritat econòmica i regularitat, el conjunt basc compleix aquest any la seva vint-i-cinquena temporada a la categoria. A aquesta dada cal afegir-n'hi una altra de més destacable: la que diu que de les últimes 21 lligues de Segona A, l'Eibar

ha estat present en 20. Amb aquest currículum arriba demà l'Eibar a Girona. Sense noms però amb molt d'ofici, potencial físic i tot el que acompanya tradicionalment els equips bascos. El seu punt feble però és la manca de gol, agreujada encara més amb l'adéu de Toquero a l'Athletic i l'absència per lesió de Germán Beltrán i la impossibilitat de poder comptar encara amb Mikel Arruabarrena, l'últim fitxatge armer.

Històricament l'Eibar s'ha nodrit de futbolistes de la terra com els mítics Garmendia, Artetxe, Bixente i de joves valors que més tard han fet el salt a Primera (Moisés Hurtado o David Silva). Enguany, l'arribada de Carlos Pouso no ha trencat la tradició. El tècnic procedent del Sestao s'ha envoltat de gent de la seva confiança com l'exfiguerenc Álvaro Martínez, Larrazabal o Añibarro. La porteria és territori de Zigor Goikuria que, malgrat la gran espifiada en l'última jornada contra el Xerez, és un valor segur sota pals. Els pesos pesants de l'equip són els defenses Alaña (format al planter de l'Athletic), Urzelai, (exVecindario i Murcia) i Biel Medina (antic company de Felipe Sanchón a L'Hospitalet). Al centre del camp Markel Robles, el veterà Raúl García i Insa acompanyen un històric com l'ex de l'Athletic Tiko. El navarrès segueix sent perillós en els llançaments des de llarga distància.

L'enllaç entre el mig del camp i la davantera parla català. Lluís Codina, als seus 32 anys, segueix fent entremaliadures prop de l'àrea i s'haurà de vigilar de prop. En punta d'atac, l'Eibar ha quedat coix després que l'Athletic decidís repescar Gaizka Toquero, autor de quatre gols. Tanmateix, l'Eibar, de la mateixa manera que el Girona, no és un equip que necessita gaires gols per sumar punts i només n'ha marcat 14 en les 18 jornades disputades. La referència és el barceloní Yagüe, que pot estar acompanyat de Cases o de l'andalús Sutil.

Que l'Eibar vindrà a tancar-se i donarà la pilota al Girona, Agné ho sap molt bé i té clar com trobar la fórmula per perforar la teranyina basca.