La delicada situació que viu l'Espanyol a la Lliga provoca que el partit contra l'Almeria pràcticament s'hagi convertit en una final, ja que els espanyolistes necessiten reaccionar i sumar una victòria per posar fi a la crisi de resultats en la qual estan immersos. Malgrat que tant el vestidor com el mateix consell d'administració no volen dramatitzar per la situació de l'equip, el cert és que el conjunt de José Manuel Esnal, cada vegada té menys marge d'error i s'ha de reenganxar com més aviat millor als seus competidors per evitar el descens.

L'efecte Mané no ha estat el desitjat en matèria de resultats. L'Espanyol ha sumat només dos dels dotze punts en joc des de l'arribada del basc i segueix als llocs de descens. Almenys, la sensació que transmet l'equip és una altra i sembla que el final del túnel és una mica més a prop.

Llevat d'algun canvi d'última hora, l'entrenador utilitzarà els jugadors més habituals amb els dubtes de Chica o Beranger al lateral esquerre i d'Àngel Martínez o Román en el doble pivot. Un altre element que tindrà molta importància serà el públic, a qui els jugadors han demanat que assisteixi en massa a Montjuïc. L'Almeria busca confirmar la recuperació a la Lliga, amb el mexicà Hugo Sánchez a la banqueta.