Ahir es va donar a Maçanet de la Selva el tret de sortida de la vuitena edició del Gran Premi la Selva de BTT, que va tenir com a primer dominador Ismael Ventura (Bicis Esteve), qui va treure quasi dos minuts d'avantatge al barceloní Israel Nuñez (Massi).

Tot i que el temps durant la setmana va desanimar alguns participants, van ser gairebé 350 els ciclistes que es van traslladar a Maçanet per obrir un campionat format per sis proves puntuables. En la volta llarga, de 35 quilòmetres, Ventura va veure ben pla el camí del triomf després que el biker de Massi, Nuñez, patís una punxada. El de Bicis Esteve es va apuntar el triomf amb 1.53 de marge sobre el seu perseguidor i més de tres minuts respecte a Christian Collados (Freebike), que va ocupar el tercer calaix del podi.

El conjunt de Bicis Esteve va ser el gran dominador d'aquesta prova i va situar a cinc corredors entre els deu primers. Entre ells Pere Sánchez, que va ser el primer Màster 30. Joan Compte (Ski Camprodon) va ser el primer sub23, Xavier Ferrer (Radikalbikes) el més ràpid entre els Veterans 40, Joan Quintana (Inpanasa) el millor dels júniors i Xavier Nouvilas (Open Natura) dels Veterans 50. En la classificació femenina, Núria Lauco (Alpcross) es va endur el triomf, mentre que Edgar Valero (Bicis Esteve), es va apuntar la classificació general de la volta curta de 25 quilòmetres amb una hora i dotze minuts.

La propera prova del circuit se celebrarà el proper dia 25 de gener a Santa Coloma de Farners.

En el marc de la reunió que van mantenir una cinquantena de clubs de ciclisme de les comarques gironines, juntament amb la Federació Catalana i la UFEC, la delegació gironina va obtenir el seu particular regal de Reis. Es tracta d'un centenar de bicicletes que es destinaran a potenciar el ciclisme de base a les escoles. En la mateixa reunió, Carme Mas, presidenta de la catalana, i Lluís Barba, delegat de l'UFEC a Girona, van rebre el suport per part dels clubs i també es va fer una valoració de la temporada passada i es va analitzar com afrontar el futur d'aquest esport a les nostres contrades.