Encara que ahir Cyril Despres es va apuntar la vuitena etapa del Dakar Argentina-Xile, entre Valparaíso i La Serena, Marc Coma segueix liderant la competició amb un còmode avantatge de més d'una hora sobre els seus perseguidors. Per la seva banda, Carlos Sainz va guanyar la seva quarta etapa i va ampliar el seu avantatge en la taula general, on avantatja en gairebé onze minuts el sud-africà Giniel de Villiers.

Després va confirmar la trajectòria ascendent mostrada en les últimes etapes i va sumar el seu segon triomf parcial, a gairebé dos minuts de Coma. El xilè Francisco López, guanyador de l'última etapa, va ser tercer i segueix escalant posicions en la taula general.

Jordi Viladoms i Gerard Farrés, tots dos de l'equip oficial de KTM, van ser cinquè i setè respectivament, mentre que el nord-americà Jonah Street, que abans de l'etapa d'ahir era segon, va perdre més de mitja hora. Després d'aquests resultats, Coma segueix una jornada més liderant la carrera i ampliant la seva renda respecte als altres pilots, que observen amb resignació la regularitat del català.

En cotxes, els Volkswagen van completar les tres primeres places de la vuitena etapa amb l'alemany Dieter Depping i el nord-americà Mark Miller a segona i tercera posició, per darrere de Sainz, mentre que Nani Roma va ser quart. De Villiers va ser cinquè i va perdre més de deu minuts respecte a Sainz, encara que segueix segon en la general a gairebé onze minuts del madrileny. Sainz va ser el millor en els 449 quilòmetres de l'especial d'ahir, en un traçat tècnic, ràpid i relliscós en els que el pilot madrileny, que va encapçalar tots els temps parcials.