demostrat estar a l'altura dels millors. La seva presència en aquest quintet ho certifica.

Finalment, pel que fa al futbol femení, la brasilera Marta confia a fer història i ser la primera futbolista a guanyar la distinció tres anys consecutius, encara que no ho tindrà fàcil perquè les alemanyes Birgit Prinz i Nadine Angerer, medalla de bronze a Pequín, la davantera anglesa Kelly Smith, i la seva compatriota Cristiane li posaran les coses més que difícils.

La Gala del Jugador Mundial FIFA 2008 que se celebrarà avui, a l'Opera de Zuric, serà el marc ideal per coronar un dels cinc nominats al premi: el portuguès Cristiano Ronaldo, el brasiler Kaká, l'argentí del Barça Lionel Messi, el també blaugrana Xavi Hernández i Fernando Torres.

El jugador del Milan Kaká defensa títol, però és el davanter del Manchester United, Cristiano Ronaldo, el que parteix com a gran favorit per a la vetllada, després de guanyar la Premier League i proclamar-se màxim golejador amb el seu equip, a més de la Lliga de Campions i la Copa Mundial de Clubs. Cap espanyol ni cap jugador argentí no han estat guanyadors d'aquest premi en els seus disset anys d'història. Potser la majoria d'edat, en la divuitena edició, arribi el moment. Tres són les opcions amb els barcelonistes Lionel Messi i Xavi i amb el jugador del Liverpool Fernando Torres.

Messi ha guanyat la medalla d'or olímpica amb l'Argentina i en cada partit dóna mostres de la seva qualitat i executa accions impossibles per a la majoria dels jugadors. Xavi i Torres són campions d'Europa amb Espanya i des de l'organització i l'execució, respectivament, han