El Madrid i especialment l'holandès Arjen Robben, imparable mentre va estar al camp, no van tenir pietat del Mallorca en la primera victòria madridista com a visitant des del 19 d'octubre, la tercera consecutiva, que el situa en el segon lloc de la taula. Robben va marcar el primer gol, va estavellar un tret a la fusta (min.64) i va tornar boja a la defensa del Mallorca, reforçada per a l'ocasió amb tres centrals. Raúl González va celebrar el seu partit número 500 a la Lliga amb un gol de taló i Sergio Ramos va anotar el tercer, encara que en una posició molt discutida.

El Madrid va tenir una tarda plàcida a l'illa i fins i tot, el seu triomf, l'onzè en la temporada i el quart lluny del Bernabeú, va poder ser més ampli. Dos dels seus fitxatges al mercat d'hivern, van jugar a Palma, Laas va ser titular i Huntelaar va entrar a la segona part (min. 73) substituint Raúl.

El partit va començar amb totes les mirades posades en Arjen Robben. I amb el segon toc de la tarda ja va encendre l'afició madridista amb una diana en el minut 2 després d'una passada de Raúl. En 120 segons ja s'havia desmuntat l'esquema defensiu de Manzano, que per primera vegada va alinear tres centrals: Ramis, Navarro i Araujo.

El Mallorca va utilitzar el "pla B" per frenar els de Juande, va donar prioritat a la defensa i al centre del camp abans que al seu atac, conscient de les seves limitacions. Però, no li va servir de res. Raúl (min. 16) va marcar el segon amb un toc d'esperó i va deixar el matx sentenciat.

El Mallorca va fer ben poc i l'únic perill que van crear els illencs va ser a pilota aturada. El Madrid tampoc va voler arriscar en excés i es va conformar a aguantar el resultat. Tot i el seu conformisme, els madridistes van posar la guinda al pastís amb el tercer gol de la tarda, diana de Sergio Ramos amb la dreta en posició dubtosa.