La Comissió Antiviolència de la Federació Catalana de Futbol (FCF) es reunirà per investigar la suposada agressió soferta per deu components del Rosario Central, un equip de la regional catalana format principalment per futbolistes sud-americans, en el partit que els va mesurar al Bada Bing, on suposadament militen seguidors dels 'Boixos Nois'.

Segons que han denunciat els futbolistes agredits, part dels jugadors de l'equip rival la van emprendre a cops amb ells després de l'expulsió d'un company, pel que van patir cops que els van causar traumatismes, pèrdua de coneixement i talls, mentre els insultaven pel seu origen.

Segons que han informat els Mossos, a les 21.31 hores de dissabte van rebre una trucada d'alerta informant que havia hagut una discussió entre els dos equips i l'àrbitre, però sense parlar de cap baralla.

Com que als Mossos, segons la seva versió, no els constava que el partit fora de risc, perquè ningú de la Federació els va fer cap requeriment previ -com sí que passa amb un partit que el mateix equip jugarà a final de gener-, van alertar de la situació a la Guàrdia Urbana, que es va dirigir a la zona.

Cap a les 21.51, els Mossos van rebre una segona trucada, informant ara sí que hi havia una baralla, per la qual cosa es van activar els mecanismes d'ordre públic i a les 21.59 va arribar al camp de futbol, situat al barri barceloní de Sant Martí de Provençals, una furgoneta dels equips antiavalots.

Quan els agents dels Mossos van arribar al camp la situació ja estava tranquil·la, ja que la Guàrdia Urbana, que havia enviat tres equips a la zona, havia identificat els testimonis, els agredits i quatre dels suposats agressors.

Els Mossos van rebre la denúncia per part de les víctimes diumenge.

Segons algunes fonts, pel que sembla alguns dels integrants de l'equip Bada Bing podrien haver format part en el passat d'un equip que es va haver de dissoldre a causa d'incidents semblants.

Per contra, Ernesto Sukerman, president del Rosario Central, després de mantenir avui una reunió amb el president de la FCF, Ricard Campoy, ha assegurat que demanaran "explicacions" per l'absència dels Mossos.

"Estem reunits per expressar la nostra inquietud pel que ha passat i buscar respostes i mesures futures per part de la Federació perquè això no es repeteixi. Demanarem explicacions als Mossos d'Esquadra perquè no van acudir i estem a l'espera de respostes per part de les institucions", ha assegurat Sukerman.

El Club Atlètic Rosario Central, format per jugadors argentins, uruguaians, marroquins, bolivians, equatorians, paraguaians i catalans, ha assegurat que l'entitat havia enviat una sèrie de correus electrònics a la FCF sol·licitant protecció policial davant el temor que poguessin ser agredits en aquest partit.

La sospita del Rosario Central es basava en que el Bada Bing ja havia causat altercats en uns quants partits d'aquesta temporada i que en ell juguen alguns membres del grup radical 'Boixos Nois'.

El Moviment contra la Intolerància ha demanat a la Comissió Antiviolència "la màxima aplicació" de les sancions previstes a la Llei contra el Racisme i la Violència en l'esport i ha urgit el Consell Superior d'Esports (CSD) mesures de prevenció en les categories no professionals del futbol a Espanya.

L'associació ha demanat "l'expulsió de la competició de l'equip" que ha protagonitzat els fets, la "inhabilitació del club" i la imputació penal per a "tots els qui han participat en l'agressió en els seus diferents nivells d'implicació".

D'altra banda, l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, ha assegurat avui que el consistori es presentarà com a acusació davant la causa judicial que s'obri si es confirma el mòbil racista de l'agressió.

"Ens personarem perquè estem davant unes conductes que no es poden tolerar. El pes de la justícia ha de caure sobre aquest tipus d'actituds intolerables", ha dit.