Els 3.000 metres obstacles són patrimoni de Lloret de Mar. Si dissabte Josep Lluis Blanco guanyava el campionat d'Espanya en categoria masculina i Àngel Mullera acabava tercer, ahir va ser un altre atleta que viu i entrena a la població selvatana qui s'emportava la victòria. Eva Arias va guanyar el títol en tres-mil metres obstacles i també s'assegurava així una plaça per al Mundial de Berlín. Amb una marca de 9.41.07, va guanyar amb gran comoditat sobre Diana Martín i María Teresa Urbina.

Reyes Estévez va regalar als seus paisans un títol de campió d'Espanya de 1.500, el quart de la seva carrera, amb una victòria tan sorprenent per la seva condició de "tapat" com per la facilitat amb què es va desfer de Juan Carlos Higuero, que aspirava a conquistar el seu sisè títol en la mateixa pista on va aconseguir el primer fa nou anys. El barceloní no es va deixar veure fins als últims 200 metres, quan va treure la fuetada dels seus millors temps per deixar clavat Higuero quan aquest encarava la recta de meta. Estévez es va imposar amb 3:38.63, seguit d'Higuero (3:39.00) i d'Arturo Casado (3:39.04), que l'acompanyaran als Mundials de Berlín.

Per la seva part, Mayte Martínez va tornar a guanyar la prova dels 800 metres, per vuitena vegada en la seva carrera, després de no poder-ho fer per lesió l'any passat. Va acabar en 2:01.35. Alfonso (2:03.74) y Elian Periz (2:04.06) la van acompanyar en el podi.

Una altra atleta que va aconsgueir un bon resultat va ser Natalia Rodríguez, sisena en la final olímpica de Pequín, que va aconseguir sumar el seu setè títol dels 1.500 metres en un cara o creu amb Nuria Fernández, que la va perseguir fins a l'últim metre de la cursa.