L'australià Simon Gerrans, del Cervélo, es va imposar-se a Múrcia en la desena etapa de la Volta, que des d'Alacant va cobrir un recorregut de 169,5 quilòmetres. Va ser una jornada de transició que va permetre a Alejandro Valverde arribar vestit amb el mallot or, per a delectació dels seus paisans.

Gerrans, de 29 anys, flamant campió del Gran Premi de Plouay, no va aconseguir una victòria qualsevol en la meta de l'avinguda de Miguel Indurain. Quan va alçar els braços imposant-se en un reduït esprint de quatre corredors, es va unir al club de ciclistes que compten en el seu historial amb victòries en les tres grans. El líder del Caisse D'Epargne sortirà avui camí de Caravaca amb 7 segons d'avantatge sobre Cadel Evans i 36 sobre Robert Gesink, que componen de moment el podi de la Vuelta.