L'expedició del Betis va arribar ahir al vespre en autocar a Girona procedent de Barcelona i es va instal·lar a l'hotel AC Bellavista. El Betis, fet per aspirar a entrar a Europa, va acabar al fons del pou en una temporada dramàtica, i ni el recurs d'última hora, Josep Maria Nogués, tècnic del filial, ho va poder evitar, malgrat aconseguir un parell de bons resultats. El drama es va consumar el 31 de maig. L'empat contra el Valladolid al Ruiz de Lopera condemnava els andalusos al pou enmig dels crits d'indignació de l'afició cap a la plantilla i la llotja. Paït el sotrac, amb pocs retocs i l'únic objectiu de recuperar la categoria perduda, Antonio Tapia va ser l'escollit aquest estiu per a l'ascens. Per fer-ho, una plantilla amb diversos luxes, com Sergio García, Damià Abella, l'alemany Odonkor, Caffa, Carlos García o el camerunès Emaná, que avui no serà a Montilivi per lesió.

La temporada va començar prou bé amb tres victòries (Còrdova, Recreativo iAlbacete) i només una derrota per la mínima (3-2) al camp de l'Hèrcules. Després de superar l'Albacete (1-3), el projecte va començar a trontollar i s'han encandenat tres empats i una dolorosa derrota la setmana passada a Castelló. Una ratxa que ha fet entrar els primers nervis en l'entorn verd-i-blanc i que ha provocat les primeres crítiques cap a Tapia i el seu sistema

Un campió d'Europa a 2a A

Era un dels molts nens prodigis formats al planter del Barça i que anaven per estrelles. Va trencar tots els registres golejadors en categories inferiors però, tot i arribar a debutar-hi, no va tenir lloc en el primer equip. En pocs anys, Sergio García, el noi del Bon Pastor, ha tastat la glòria amb la selecció espanyola en l'Eurocopa 2008 i l'infern amb tres descensos consecutius amb Llevant, Saragossa i Betis. Aquest estiu, després de molts rumors sobre la seva possible sortida, el barceloní va decidir quedar-se a Sevilla. Això no vol dir, tanmateix, que no pugui deixar l'equip en el mercat d'hivern, ja que des d'Andalusia ja s'especula amb un possible intercanvi amb l'Espanyol per Raúl Tamudo. Sergio García serà una de les armes ofensives de l'equip que dirigeix Tapia. El tècnic el situarà al costat de Pavone, la referència.