Intent d'atropellament quan anava a pujar al seu cotxe i persecució de pel·lícula fins a Amer, on van intentar treure'l de la carretera i li van acabar trencant el vidre d'una pedrada. El mateix delegat arbitral de la Federació Catalana a Girona, Salvador Elías, admet que no havia vist mai un cas tat "salvatge" com el que va viure l'àrbitre Antonio Sillero López el passat 25 d'octubre després de xiular un les Planes- Sant Esteve d'en Bas de Tercera Regional.

L'equip local no va perdre (1-1), però el resultat no va agradar gens als aficionats locals i l'hora posterior va ser un malson per a Sillero, víctima d'un intent d'agressió per etapes que encara pot donar molt a parlar tant des del punt de vista policial com judicial. El mateix Salvador Elias va confirmar ahir a Diari de Girona la versió del col·legiat, que assegura que aquell mateix dia va posar una denúncia a la comissaria dels Mossos de Santa Coloma de Farners. Sillero va poder veure el model i el color del cotxe, però no va identicar la matrícula completa.

Els problemes per a l'àrbitre van començar quan ni tan sols aconseguia deixar el terreny de joc per arribar als vestidors. Un recorregut de pocs metres es va convertir en un autèntic calvari per a Sillero que, al cap de quinze minuts, va poder tancar-se al vestidor on encara li quedava una petita odissea. Minuts més tard Sillero va patir un intent d'atropellament quan intentava arribar al cotxe. Havia sortit per la porta del darrere dels vestidors, amb l'ajuda del delegat del club local, però allà es va trobar amb un grup d'aficionats que l'esperava i un d'aquests el va intentar atropellar. No el varen arribar a tocar, però la cosa no va quedar aquí. Sillero va aconseguir marxar cap a casa, però un cotxe el va perseguir i a l'alçada d'Amer i el van intentar treure de la carretera provocant una topada lateral entre els dos cotxes. L'àrbitre va aconseguir controlar el vehicle i, mentre intentava trucar per demanar auxili als Mossos d'Esquadra, l'ocupant del mateix cotxe que havia intentat fer-lo fora de la carretera va trencar-li els vidres del cotxe amb un cop de roc i va fugir. Coneixent tant el color del cotxe, com el model, els responsables arbitrals confien que els Mossos d'Esquadra podran trobar l'autor de l'atac contra Sillero que dins el moviment arbitral molts no dubten a catalogar com "un intent d'homicidi". Salvador Elías no vol anar tant lluny, però ja avisa que "tant aquest cas com el partit suspès per insults racistes a Lloret els hem enviat a Antiviolènica perquè els considerem especialment greus". Aquest comitè de la Federació Catalana, de la qual també formen part representants de Mossos, pot aplicar sancions que vagin més enllà per casos greus de temàtica racista, agressions...

De moment, el club de les Planes d'Hostoles ha estat sancionat amb 320 euros per part de la FCF per "incidents greus" davant les dificultats que va tenir Sillero per deixar el terreny de joc. Antiviolència podria anar més enllà si aconsegueix lligar una relació directa ?entre el club garrotxí i l'agressor de l'àrbitre. De moment, des del club ja s'ha comunicat que si es ?demostra que hi ha algun soci implicat en aquest cas serà expulsat. Salvador Elias va confirmar ahir que aquest passat cap de setmana cap àrbitre gironí havia anat a ?xiular a les Planes i que havien ?designat un col·legiat del Maresme.