Brian Sarmiento està «fotut». El seu posat alegre i rialler ha donat pas a la impotència pel fet de no poder ajudar l´equip en les properes jornades a causa d´una distensió del lligament creuat anterior del genoll. El mitjapunta argentí no serà dissabte a València i tampoc la setmana que ve davant el Cadis. Les previsions indiquen que la recuperació no estarà a punt fins d´aquí a tres setmanes, la qual cosa faria que també es perdés el partit a Còrdova, una circumstància que Sarmiento vol com sigui. «M´han dit que he de fer repòs tres setmanes, però intentaré a veure si poden ser dues», deixava caure el jugador cedit pel Racing que, tanmateix, no vol cometre cap imprudència. «L´important és recuperar-me bé». Mentrestant els seus companys eren sotmesos a unes proves físiques a Torres de Palau per calibrar el seu estat sota la supervisió de José Luis Arbós, preparador físic de Víctor Fernández i una eminència en el món de les ciències de l´esport.

La lesió de Sarmiento, que no té res a veure amb la que va patir a la pretemporada amb el Racing i que li va fer perdre les primeres jornades, arriba en el pitjor moment. I és que Sarmiento s´havia convertit, des de l´arribada de Julià, en indiscutible en atac al costat de Peragón. «Em fa ràbia perquè estava jugant de titular i l´equip estava guanyant», reconeixia. L´argentí va revelar que no recorda l´instant en què es va lesionar. «Durant el partit no vaig notar res. L´endemà vaig sentir líquid al genoll. Vam fer les proves i no tinc el genoll bé. No m´ho esperava».

Proves exigents

Torres de Palau va ser l´escenari d´unes exigents proves físiques que els jugadors del Girona van haver de passar per tal de conèixer el seu estat físic. «Hem fet una valoració de la força explosiva i de la velocitat amb la finalitat de testar individualment cada jugador», detallava José Luis Arbós, preparador físic que va treballar amb Julià a Saragossa i Porto i que reconeix estar «a disposició del tècnic» per quan calgui tornar fer les proves i comparar resultats. «Els entrenaments són col·lectius i la informació que se n´extreu és la justa. D´aquí, n´hem tret dades objectives que ens ajudaran», va explicar Jordi Balcells, preparador físic gironí.