Cristiano Ronaldo es mostra ambiciós de cara al primer clàssic amb el Reial Madrid al Camp Nou i nega que el Barcelona siga favorit diumenge. "Per a mi això de favorits és mentida. Qui té ambició de guanyar la Lliga és sempre favorit, independentment d'on jugui", va assegurar en una roda de prems avui divendres.

"Respectem molt l'adversari però intentarem guanyar sense tenir por de res. Cal fer el nostre futbol per guanyar. El Barcelona és un gran equip, però no hi ha favorits", va assegurar.

El jugador portuguès va negar tenir ànim de revenja per la derrota davant el Barça la temporada passada a la final de la Lliga de Campions com a jugador de Manchester United i va assegurar que els "únics comptes pendents" que té "són l'aigua i la llum".

Critiano, a més, va descartar que el Barcelona-Reial Madrid sigui el duel entre els dos millors jugadors del món, en la seva mà a mà amb l'argentí Leo Messi, i va assenyalar les claus per obtenir un bon resultat en la visita al gran rival madridista.

"No podem tenir por de jugar contra el Barcelona. Si ens fiquem tots enrere serà millor per a ells perquè estarem lluny de la seva porteria. Hem de jugar com en els últims partits. Si fem que ells defensin no ens atacaran igual. Cal anar amb compte i respecte. Espero i desitjo jugar al nostre nivell. Tocar i crear les nostres oportunitats ", va assegurar.

Cristiano va descartar també que el seu equip hagi patit la "Ronaldo-dependència" en els dos mesos en què ha estat de baixa ja que l´equip blanc "és primer a la Lliga i Champions".

Sobre si l´importa com puga rebre´l l´afició barcelonista, el davanter diu que no l´importa que el públic es mostres hostil. "Ser rebut d'una forma dolenta per a mi és normal. Després del Mundial 2006 em va passar en tots els estadis d'Anglaterra i vaig ser el millor jugador del campionat. No em influirà. No estic gens preocupat. El que més m'importa és estar bé, ajudar l'equip i que guanyem, independentment que jugui o no ", va explicar.

Quant al joc del Reial Madrid, el portuguès diu que ell sé ho passa bé observant el joc del seu equip pels resultats que estant obtenint. "A mi em diverteix el Reial Madrid perquè guanyar i quan ho fem m´en vaig a casa relaxat i dormo molt bé", va manifestar. "El més important és guanyar. Si juguem bé, millor, si no, cal intentar-ho", va prosseguir.

I encara que va arribar a admetre que el Barcelona fa un joc més vistós, va acabar recordant que el Reial Madrid és líder. "La veritat és que la classificació no està malament. Si juguéssim tan malament no seríem els primers. Respectem el Barcelona. Pot ser que juguin millor, però les estadístiques no diuen això".

"Som líders"

"No es guanya res sense passar per dificultats en la vida. En el futbol, com en una altra professió, s'ha de treballar molt per aconseguir alguna cosa. La majoria diu que el Reial Madrid no fa un futbol brillant però els resultats són bons. Som líders en Lliga i Champions. Tenim mentalitat de treballar per seguir millorant ", va comentar.

Ronaldo va mostrar els seus desitjos de que Messi i Zlatan Ibrahimovic juguin el clàssic. "Els grans han de jugar sempre", va dir, i va elogiar a Xavi Hernández i Andrés Iniesta. "Són molt bons", però va concloure dient que "no fitxaria a cap" per al Reial Madrid.