L'ajuntament de Girona va presentar avui l'estat de les obres que es realitzen aquest any a la ciutat amb el finançament del Fons Estatal d'Inversió Local (FEIL). Actualment hi ha 45 projectes acabats, i abans de finals d'any s'acabaran 16 més. Els sis restants --que completen el total de 67 projectes subvencionats-- necessitaran un termini addicional. La inversió del FEIL a la ciutat de Girona per a aquest 2009 suma més de 16,15 milions d'euros.

Els projectes pendents són el de la zona esportiva de la Devesa, que va patir retards provocats per les característiques del terreny, per la qual cosa es demanarà una pròrroga fins al 19 de febrer; i el teatre de Sant Narcís, ja que ha de reforçar-se l'estructura, per la qual cosa les obres no s'acabaran fins al 31 de març de 2010.

Altres dos projectes són el del trasllat de les línies de 25 i 45 kV del nou pont de Pedret, obres que van patir retards per la disposició dels terrenys i pel retard també en alguns permisos per a la tala d'arbres, va explicar l'alcaldessa de Girona, Anna Pagans. Les obres no finalitzaran fins al juny de 2010.

La guarderia de Montilivi, el primer edifici de la ciutat en el qual es construiran pous per obtenir energia geotèrmica, també serà un dels projectes que necessitarà pròrroga, ja que s'ha hagut de replantejar el procés constructiu dels pous, per la qual cosa la construcció requerirà més temps. Així, fins al juny de l'any vinent no s'acabarà la guarderia. "La tindrem a punt per al pròxim curs", va assegurar Pagans.